Mafia III zodpoví otázky z druhého dílu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mafia III zodpoví otázky z druhého dílu

Mafia III zodpoví otázky z druhého dílu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 10. 2015 08:39 9
Reklama

Vánoční sezóna je sice v plném proudu, ale to vývojářům a vydavatelům nebrání dívat se dál. Včera jsme tu měli žhavou novinku v podobě Far Cry Primal a nyní nás čeká další nálož informací k Mafii III.

Nové číslo magazínu Game Informer přináší dvanáctistránkové preview netrpělivě očekávaného pokračování, které okupuje i překrásnou a stylovou obálku časopisu. Řada lidí na adresu třetího dílu reptá v tom smyslu, že už nemá nic společného s původními hrami, přišel o jejich kouzlo a že se z titulu měl vytratit vznešený duch a originalita, pro kterou si série získala miliony fanoušků po celém světě. Vývojáři z týmu Hangar 13 ale hráče ujišťují, že tomu tak není, Mafia III je věrná originálu a neignoruje události minulé hry.

“Uvidíte, že je to opravdová Mafia,” slibuje v rozhovoru pro Game Informer Haden Blackman, který projekt vede. “Lidé se obávají, že prostě ignorujeme Mafii II, ale skutečnost nemůže být pravdě vzdálenější. Z hlediska vyprávění jsme naprosto odhodlaní zajistit, aby mnohé z vašich otázek z Mafie II byly zodpovězeny v Mafii III,” láká Blackman fanoušky.

Skutečnost, že se hlavním hrdinou stal míšenec Lincoln Clay, který osiřel a později bojoval ve válce ve Vietnamu, není podle vývojářů žádnou náhodou. Stejně jako fakt, že mafiánské třenice ve třetím dílu se budou hodně týkat rasových otázek, které v Louisianě hrají stejnou roli jako příslušnost k různým gangům. Vývojáři si kladou za cíl vykreslit rasismus a předsudky vůči lidem jiné barvy pleti, které byly součástí jižanské historie a v roce 1968, kdy se titul odehrává, stále naprosto aktuální.

Clay bude čelit útisku ze strany policie, což rovněž odráží zvolenou dobu, říká scénárista William Harms. Designér Matthias Worch dodává, že po vás policie tvrdě půjde, jak to bylo na jihu v šedesátých letech běžné. Haden Blackman ale upozorňuje, že tým nechce příběhem zbytečně provokovat. “Nesnažíme se dělat senzaci,” uklidňuje Blackman. Tyto aspekty nové Mafie nás mají přimět zamyslet se, ale smyslem není to s rasovými otázkami úmyslně přehánět.

Blackman rovněž vysvětloval, proč je tedy Clay míšenec, když se tým tak soustředí na útisk Afroameričanů na jihu Spojených států. Důvodem je podle něj příběh. Hlavní hrdina si tak má přijít jako naprostý sirotek a vyděděnec společnosti, který není nikde doma. “Chtěli jsme dále rozvinout pocit, že Lincoln opravdu zápasí s pocitem sounáležitosti a nikam ve skutečnosti nepatří,” popisuje Blackman.

Pro většinu města je hlavní hrdina prostě černý a tak s ním také zacházejí. Ale i když pracuje pro gangstery s černou barvou pleti, není si jistý, že patří mezi ně. “Lincoln je chlápek, který je úplný outsider,” dodává Blackman. Coby míšenec u mnoha hráčů budí zvědavost, kdo jsou jeho rodiče a zda mohou mít nějakou spojitost s minulými hrami a jejich hrdiny. Vývojáři to zatím neprozradili, ale má se za to, že nemá částečně italské, ale spíš dominikánské kořeny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama