V Black Ops III můžete skočit na konec hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Black Ops III můžete skočit na konec hry

V Black Ops III můžete skočit na konec hry

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

13. 10. 2015 14:31 13
Reklama

Příběhová kampaň nového Call of Duty: Black Ops III se inspiruje moderní formou vydávání seriálů a všechny kapitoly nabídne odemknuté rovnou ze začátku. Pokud budou chtít hráči skočit rovnou na samotný konec, nic jim v tom bránit nebude.

Rozhodnutí nezvyklého kroku vysvětlil režisér kampaně Jason Blundell v rozhovoru pro britský Eurogamer: "Systém odemykání úrovní je archaické smýšlení, které si udržujeme od dob vývoje her v ložnicích - udělej tohle a potom jdi na další."

"Spotřebitelé a hráči jsou dnes obecně mnohem dospělejší. O jejich zájem se dnes pere spousta věcí a je otázkou, jak oni chtějí procházet hrou. Možná ji odloží v druhé úrovni a druhý den v práci jim někdo řekne 'Musíš vyzkoušet čtvrtý level!' a oni si řeknou 'Tak jo, mrknu na to.' A to je naprosto v pořádku. Je to jejich volba."

Že by hráči přeskočením přišli o zážitek ze hry, se Blundell nebojí. Příběhová kampaň dle něj není o velkém finále, ale i o momentech, které k němu spějí po celou dobu vyprávění.

Ostatně, i v případě knih mají čtenáři možnost do příběhu naskočit v jakémkoliv bodě, ale častěji čtou od začátku do konce. Má ale takovýto experiment mezi videohrami místo, či se jedná jen o způsob, jak přilákat pozornost? Rozhodněte v diskuzi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama