Uncharted 3 mělo být v sérii poslední
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Uncharted 3 mělo být v sérii poslední

Uncharted 3 mělo být v sérii poslední

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 10. 2015 16:02 9
Reklama

Třetí díl Uncharted s podtitulem Drake's Deception z roku 2011 mohl být tím posledním v sérii. Naughty Dog prý vážně uvažovali, že čtvrtý díl nevznikne a Nathanovo dobrodružství skončí trilogií na PS3.

V rozhovoru pro britskou mutaci Oficiálního PlayStation magazínu to prohlásil Neil Druckmann. Nakonec samozřejmě vývojáři změnili názor a s Uncharted se jen tak nerozloučíme. I když teď pro změnu autoři tvrdí, že se sérií se rozloučí příští rok v březnu prostřednictvím Uncharted 4: A Thief's End. Ale věřte jim.

Jak už jsme psali o víkendu, je to prý konec jedné velké éry pro studio Naughty Dog. A i podle scénáristy, kterým je Josh Scherr, hra uzavře Nathanův příběh, což ho osobně mrzí. A i když slibuje, že fanoušci se mohou těšit na to, jak celá sága skončí, jednou už tým názor změnil, proč by tak nemohl učinit znovu. Ať už by další díl představil nového hrdinu, anebo by začal vyprávět nový Nathanův příběh - pokud ho vývojáři ve čtyřce nepohřbí.

Na každý pád má novinka vyřešit některé dosud nezodpovězené otázky a nikdo nepochybuje o tom, že se na na čtvrtý díl těší miliony hráčů. Otázkou je, na co se vývojáři z Naughty Dog vrhnou poté. Na pokračování The Last of Us už určitě dělají, ale kromě renesance některé starší série by mohli zkusit zase úplně nové IP, což by bylo chvályhodné.

I pokud by opravdu s Uncharted skoncovali, nemůže v tuto chvíli snad nikdo vyloučit, že definitivní tečku za sérií udělá až Sony. I proto je docela dobře možné, že by se série chopil nějaký jiný tým, kterému by nevadilo pokračovat v rozpracovaném díle, což už původní autory lákat nemusí. Něco podobného ostatně čeká třeba i Batmanovu arkhamskou sérii pod vedením Warner Bros. I když se s ní rozloučili vývojáři z Rocksteady Studios, vydavatel se rozhodně nehodlá svého zlatého vejce tak snadno vzdát. Jinou věcí je, co by na to v obou případech řekli fanoušci.

Co myslíte vy? Je to úplně poslední díl? Poslední díl od Naughty Dog? Mají už nechat v Sony sérii odpočinout a dál ji neždímat? Anebo stojíte o další díly?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama