Vyjde znovu první a druhý díl Shenmue?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyjde znovu první a druhý díl Shenmue?

Vyjde znovu první a druhý díl Shenmue?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 10. 2015 09:45 2
Reklama

Sega uvažuje, že by znovu vydala první dva díly ze série Shenmue. Jak si asi dokážete sami dovodit, přesvědčil ji obrovský zájem fanoušků o trojku, kterou dokonce pomohli na Kickstarteru zafinancovat.

Sega po letech pochopila, jaký potenciál ve značce dřímá a že by jí díky kultovnímu statusu, který v posledních letech získala, mohla vydělat slušné peníze. Šéf marketingu evropské pobočky Jon Rooke řekl magazínu Marketing Week, že Sega chce stále inovovat, myslí na mobily i virtuální realitu, ale nyní se snaží vrátit ke kořenům a připomenout hráčům, co kdysi představovala a znamenala.

“Myslím, že cvrkot okolo Shnemue 3 ukazuje, že lidé milují náš odkaz,” prohlásil s tím, že Sega hledá způsoby, jak znovu vydat své starší hry. V příštích několika letech chce firma podle jeho slov připomenout lidem, proč se kdysi zamilovali do značky Sega. Pevně doufáme, že se v případě remasteru či remaku dočká Shnemue nějaké důstojné reedice a ne vydání na mobily a tablety. Tato série by si určitě další šanci zasloužila. Zejména s ohledem na to, jak málo lidí ji mělo možnost vyzkoušet i přes pověst, která ji předchází.

První díl vyšel v Japonsku v prosinci 1999 a přibližně o rok později i v USA a v Evropě. Byl to titul určený exkluzivně po konzoli Sega Dreamcast. Dvojka pak dorazila do obchodů na podzim 2001 pro stejnou platformu v zemi vycházejícího slunce i na západě. Verze pro původní Xbox vyšla v USA v říjnu 2002 a v březnu 2003 se objevila i v Evropě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama