Reedice Darksiders II rozhodne o trojce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Reedice Darksiders II rozhodne o trojce

Reedice Darksiders II rozhodne o trojce

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 11. 2015 13:42 1
Reklama

Fanoušci Darksiders stále doufají v pokračování, stejně jako původní vývojáři, a nový vydavatel možná jejich přání vyslyší. Bude ovšem záležet i na tom, jak dobře si povede právě vydaný remaster druhého dílu s podtitulem Deathinitive Edition.

Značky Darksiders se po bankrotu THQ díky vítězství v následné aukci ujal švédský vydavatel Nordic Games. Ten nelení a snaží se ze získaných IP vytřískat maximum. Nejprve si tak oťukává zájem zákazníků o případná pokračování vydáním portů starších her z portfolia, které mu spadlo do klína. Na základě toho se pak rozhodne, jak s hrami dále naloží a zda jejich prodeje budou indikovat, že mají tyto značky nějaký další komerční potenciál, který může vytěžit případné pokračování.

Vývoj třetího dílu Darksiders proto nyní do značné míry závisí na tom, jak si povede reedice dvojky z roku 2012 pro nové konzole a PC. HD remaster má ale být podle vydavatele teprve začátek. “Od chvíle, kdy jsme získali práva na značku, hledáme možnosti, jak udělat Darksiders 3. Remaster byl jen způsob, jak k IP znovu přilákat nějakou pozornost, oživit komunitu a získat lepší startovní pozici pro Darksiders 3,” napsal výkonný producent Nordic Games v diskusním fóru na Steamu.

Darksiders II: Deathinitive Edition mají na svědomí Gunfire Games - studio, které se zrodilo z popela Vigil Games, tedy původních autorů obou dílů. Sešla se v něm údajně většina dřívějších zaměstnanců firmy, která patřila THQ a padla spolu s ním. Nordic Games už dříve uvedli, že uvažují také o remasteru prvního dílu z roku 2010. A nejen o něm.

Nordic Games od THQ získali ještě značky jako Red Faction, MX vs. ATV, Stuntman, Destroy All Humans!, Full Spectrum Warrior nebo De Blob. Mají tak “na skladě” opravdu velké množství potenciálně zajímavých titulů, u nichž bychom se za sequel nezlobili. Jak se ale zdá, budou si ho pokaždé muset zasloužit a nejprve si na sebe vydělat nějakým tím portem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama