The Witness nebude mít soundtrack
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Witness nebude mít soundtrack

The Witness nebude mít soundtrack

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

21. 11. 2015 09:59 5
Reklama

Nejnovější trailer na další titul zkušenostmi ostříleného Jonathana Blowa se nese ve velmi tichém duchu. Ukázka nese jméno „dlouhý screenshoot“ a nutno podotknout – název má velkou vypovídající hodnotu.

Video je složeno z jediného takzvaně leteckého záběru. Ten zabírá pouze krajinu a o náplni hry nevypoví v podstatě vůbec nic. Trailer představuje líbivou atmosféru, především z něj však můžeme vytušit jeden pozoruhodný prvek, jenž nám sám Jonathan Blow potvrdil a osvětlil v příspěvku na stránkách hry. The Witness nebude obsahovat prakticky žádnou hudbu. To je vcelku překvapivý krok především ve srovnání s parádním soundtrackem jeho minulého titulu, logické a velmi úspěšné záležitosti jménem Braid.

Namísto toho se Blow a ostatní ve studiu Thekla soustředí na ambientní zvuky ostrova, kde se hra bude odehrávat. Pikantní je to ovšem v tom, že na celém ostrově není jediný živočich, vlastně ani kousek hmyzu. Hráč je na herním ostrově sám a absence hudebního doprovodu má dotvářet nejenom atmosféru, ale především má takový krok za cíl dovolit hráči se mnohem lépe ponořit do hry. Ta, jen tak mimochodem, již údajně spolykala obrovské množství financí a vypadá to, že další tvorba tohoto vizionáře by mohla být přímo odvislá od úspěchu hry.

Obrázek o hře bez hudby si z ukázky udělejte sami, plná verze by následně měla vyjít ke konci ledna na PC a na PlayStation 4. O něco později by pak měla vyjít i mobilní iOS verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama