Moore: prodejní plány Battlefrontu splníme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Moore: prodejní plány Battlefrontu splníme

Moore: prodejní plány Battlefrontu splníme

David Plecháček

David Plecháček

3. 12. 2015 13:20 13
Reklama

V tomto týdnu se prezident jedné z největších společností zabývajících se prodeji her Tony Bartel vyjádřil k prodejům největších her tohoto roku. Množství prodaných kusů u některých hitů letošního roku označil za zklamání. Po bok Halo 5 a Assassin’s Creed Syndicate zařadil i Star Wars Battlefront, a právě k tomuto titulu se vyjádřil šéf EA Peter Moore.

Electronic Arts si za cíl vyčinily prodat 13 milionu kopií do března 2016. „Vyjádření prezidenta GameStopu Tonyho Bartela nás trochu překvapila. Z našeho pohledu je náš cíl 13 miliónů prodaných kusů do konce tohoto fiskálního roku (který pro EA končí v březnu příštího roku, pozn.),“ uvedl Moore.

O tom, jak si hra stojí a jaké má vyhlídky do budoucnosti, Peter Moore říká: „Chci, aby si všichni uvědomili, kde se nacházíme. Náš plán nemá žádnou trhlinu, naše cíle jsou teprve před námi a za 2 týdny přichází do kin nový film z univerza Hvězdných válek, což zcela určitě pomůže prodejům naší hry. Věřím, že naše cíle splníme.“

Okolo nového počinu švédských DICE budeme slýchat v následujících týdnech a měsících často. Tento týden vyšlo nové DLC pro SW Battlefront s názvem Battle of Jakku a další dodatky pro hru nás teprve čekají.

O plánech EA a o herním průmyslu se v obecnější rovině Moore rozhovořil na právě probíhající konferenci Credit Suisse Technology. V Electronic Arts se domnívají, že do konce roku se celkový počet majitelů nových konzolí vyšplhá až na 53 milionů. Optimističtější jazykové dokonce hovoří o číslech vyšších.

Zároveň Moore připomněl, že příští fiskální rok se z dílen EA dočkáme nového Battlefieldu a pokračování série Mass Effect s podtitulem Andromeda. Posledním tématem byla nová Star Wars hra od Visceral Games pod hlavičkou Amy Hennigové a Jade Raymondové. Potvrdil, že se bude jednat o akční adventuru, ale rovnou všechny hráče ujistil, že Star Wars hry nebudou vycházet každým rokem. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama