Příští Battlefront může obsahovat kampaň
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příští Battlefront může obsahovat kampaň

Příští Battlefront může obsahovat kampaň

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 12. 2015 15:37 17
Reklama

Absence klasického singleplayeru v Battlefrontu stále leží hráčům a fanouškům Star Wars v žaludku. Šéfové z EA i vývojáři z DICE dobře ví, že v tomto směru možná riskovali zbytečně a neměli se kampani pro jednoho hráče stranit. Případné pokračování, na které podle nás určitě dojde, se této chybě nejspíš pokusí vyhnout.

Provozní ředitel EA Peter Moore Battlefront brání a říká, že si nemyslí, že je to čistě multiplayerová hra, napsal web Examiner.com. Podle Moora hra obsahuje spoustu singlového obsahu. Uznává sice, že jí schází klasická kampaň, ale tuto absenci prý vyvažuje kooperací pro dva a gaučovým multiplayerem v podobě split-screenu. “Není to čistě multiplayerová hra. Dostane další rozšíření, která její obsah ještě prohloubí,” prohlásil na akci ATMTC.

Nuže dobrá, emoce stranou. Moore má pravdu v tom, že si můžeme sami nebo s kamarádem na jedné rozdělené obrazovce zahrát mód survival, relativně košatý tutoriál a dokonce i takzvané mise. Jenže, i když za split-screen vývojáři jednoznačně zasluhují velkou pochvalu, je to stále trochu málo na to, aby tento obsah ospravedlnil investici pro vlky samotáře. A to je to, co EA, zdá se, uznat nechce. Přitom je zjevné, že sólista by byl po nemalé investici zřejmě zklamaný z nabídky dostupného obsahu, která je v singlové části velmi limitovaná.

Rozumíme tomu, že kampaň se v Battlefrontu neobjeví mávnutím kouzleného proutku. Stála by další nemalé zdroj - finanční i lidské. Řada hráčů i z řad našich čtenářů se ale kupříkladu pozastavovala nad tím, proč třeba není možné zahrát si všechny nabízené módy z multiplayeru pěkně v soukromí s počítačem ovládanými soupeři a parťáky. Má to svoji logiku. Někdo se možná může nad nápadem hrát primárně multiplayerovou akci s boty ušklíbnout, ale pravdou je, že této možnosti stále řada lidí holduje. A koneckonců, AI už v Battlefrontu ovládá vaše spolubojovníky i nepřátele ve zmíněných singlových módech.

Zajímavé ovšem je, že se Moore zmínil o chystaných DLC v souvislosti s kritikou absence kampaně. Máme tedy snad čekat, že Battlefront dostane nějaký další singlový obsah navrch prostřednictvím budoucích rozšíření? Uvidíme. Velmi pravděpodobné ale je, že se plnohodnotná kampaň objeví v dalším díle. “DICE se rozhodli namísto singlu soustředit na multiplayer. To ale neznamená, že tohle rozhodnutí bude platit i pro budoucí hry,” dodal Moore s tím, že až čas ukáže, jak se k této otázce vývojáři postaví příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama