Atari chce z Alone in the Dark udělat seriál
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Atari chce z Alone in the Dark udělat seriál

Atari chce z Alone in the Dark udělat seriál

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 12. 2015 15:41 1
Reklama

Společnost Atari má v poslední době opravdu zvláštní nápady. I když hazarduje s několika velkými značkami, asi největší vrásky fanouškům přidělávají její akce na konto kultovního hororu Alone in the Dark. Poslední příspěvek do herní série s podtitulem Illumination neposbíral v recenzích ani průměrné hodnocení 20 procent. A sotva se naše rány zacelily, už je jitří další divoká vize.

Šéf Atari Frederic Chesnais prohlásil, že vydavatel hledá způsoby, jak své značky uvést na stříbrné plátno a televizní obrazovky. Alone in the Dark má být jednou z prvních her, které se coby pokusného králíka pokusí firma takto transformovat. Chesnais v rozhovoru pro magazín Stevivor zdůraznil, že Atari má v úmyslu být původním hrám stále co nejblíže, ale zřejmě se odkloní od dosavadní strategie.

“Jednu naši hru už máme ve filmu Pixely,” prohlásil šéf Atari na adresu nepříliš zdařilé komedie s Adamem Sandlerem v hlavní roli, kde se objevuje odkaz na Missile Command. Pracují ale podle jeho slov na dalších projektech, například televizních seriálech. Právě z Alone in the Dark by měl jeden takový vzniknout, nebo přinejmenším nějaká webová minisérie.

“Zatím jsme nenašli správného partnera, ale je to rozhodně něco, o co usilujeme,” dodal Chesnais v rozhovoru pro web Stevivor. My pevně doufáme, že k nám budou herní bohové milosrdní, protože Atari v posledních letech zkazí, na co sáhne. Third person střílečka Alone in the Dark: Illumination byla absolutní propadák, který neměl s původní hrou nic společného a udělala vydavateli jen ostudu. Hra vyšla jen na PC a jde dost možná o nejméně pohlednou a nejméně technicky zdařilou “velkou” hru, kterou pohání Unreal Engine 4.

Poslední regulérní díl Alone in the Dark vyšel v roce 2008 a ani ten si v prodejích a u kritiky nevedl bůhvíjak dobře. Značka, která se zrodila už v roce 1992, tak stále čeká na důstojného nástupce. Pokud jde o naši skepsi na konto televizního seriálu, leccos může vysvětlit pohled na hodnocení dvou dosavadních filmových adaptací. Ta první z roku 2005 od Uwe Bolla má na ČSFD průměrné hodnocení 20 procent, pokračování z roku 2008 je na tom dokonce ještě hůř. Ale zase v něm hraje Lance Henriksen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama