Proč bude remake FF7 rozdělený na části?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč bude remake FF7 rozdělený na části?

Proč bude remake FF7 rozdělený na části?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

11. 12. 2015 10:16 3
Reklama

Rozhořčilo vás oznámení, že novodobá podoba Final Fantasy VII bude vydána po částech? Není divu. Informace přišla formou tiskové zprávy bez žádného většího vysvětlení. To teď dodává producent hry Jošinori Kitase v dopise fanouškům vydaným na oficiálním blogu Square Enix.

Důvod k rozdělení hry je vlastně jednoduchý. Moderní technologie vývojářům umožňuje pojmout Final Fantasy VII tak, jak si přáli před lety v éře PSX. Kitase nechce dělat znovu tu stejnou hru, ale s novými technologiemi by rád naplnil potenciál příběhu, herního světa a hratelnosti, které měla původní hra.

Rozsah takového obohaceného projektu je dle slov Kitaseho "masivní" a není možné původní a nový zamýšlený obsah celý vměstnat do jediné hry. Pokud by se vývojáři snažili remake Final Fantasy VII pojmout jen jako jediný titul, pak by museli učinit kompromisy vůči své vizi, vyjmout některé části a výsledek zkondenzovat.

Stále jsme se však nedozvěděli podrobnosti ohledně rozdělení hry. Nevíme, kolik částí bude a jak velké budou, zda vyjdou jako samostatné hry nebo DLC pro jeden titul a samozřejmě ani na kolik hráče kompletní Final Fantasy VII vyjde.

Asi je na odpovědi na takové otázky příliš brzo. Ostatně práce na hře byly oznámené teprve letos v létě a ukázka z PlayStation Experience se vztahovala k událostem z první hodiny původní hry. Jak daleko jsou Square Enix ve vývoji titulu není jasné, ale rozhodně před sebou mají dlouhou cestu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama