Rus ztratil ženu a práci kvůli Falloutu 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rus ztratil ženu a práci kvůli Falloutu 4

Rus ztratil ženu a práci kvůli Falloutu 4

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

22. 12. 2015 16:22 50
Reklama

Ruský hráč kvůli třem týdnům stráveným ve světě Fallout 4 přišel o ženu a práci. Nyní žaluje Bethesdu o 500.000 rublů (přibližně 7.000 dolarů) za to, že nedostatečně informovala o návykovosti hry. Právní firma zastupující 28letého Rusa říká, že jde o zkušební žalobu, jak daleko až lze zajít.

Mladík z Krasnojarsku žaluje nejen vývojáře z Bethesdy, ale i autory ruské lokalizace. „Kdybych věděl, že hra (Fallout 4) může být tak návyková, dal bych si na to mnohem větší pozor. Buď bych si ji nekoupil vůbec, případně bych si ji pořídil až během dovolené nebo přes Vánoce,“ prozradil k žalobě hráč ze Sibiře.

Během tří herních týdnů přestal chodit do práce, což pochopitelně vedlo k jeho vyhazovu. Navíc přestal komunikovat se svými přáteli a opustila ho žena. Kvůli nedostatečnému množství spánku a nepravidelnému stravování se rapidně zhoršil i jeho zdravotní stav.

Nejde o jediný podobný případ, v roce 2010 zažaloval havajský hráč vývojáře z NCsoft kvůli tomu, že se stal závislým na Lineage II (ve hře měl nahráno přes 20.000 hodin). Vývojáři nakonec museli zaplatit soudní poplatky, které se během šestiměsíčního líčení nahromadily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama