Firewatch a Adr1ft budou kratší hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Firewatch a Adr1ft budou kratší hry

Firewatch a Adr1ft budou kratší hry

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 1. 2016 20:47 7
Reklama

Na první pohled toho nemají oba tituly příliš společného. Ale když se podíváte blíže, zjistíte, že jsou si v mnohém podobné. A podobná bude i jejich délka.

Jsou to malé velké hry. Jde v nich o přežití. A důležitou roli hraje i pocit izolace a osamění. Jenže tím výčet styčných bodů, které sdílí hry Firewatch a Adr1ft nekončí. Jak vyplynulo tento týden, velmi podobně na tom budou i s herní dobou, která nevypadá nejdelší, ale o to intenzivnější má být. Firewatch od studia Campo Santo, který vychází už 9. února na PlayStation 4 a PC, nabídne podle designéra a programátora Nelse Andersona dobrodružství v průměru na pět až šest hodin. Prohlásil to v rozhovoru pro web WCCFtech a délku hry přirovnal k filmové trilogii nebo televizní minisérii. Půjde ovšem podle něj doslova sejít z cesty a celkovou výdrž si natáhnout návštěvou nepovinných lokací. Tento týden vyšlo rovněž najevo, že se Firewatch nechystá na Xbox One a že PS4 verze poběží v rozlišení 1080p a 30 FPS. V tuto chvíli malý tým vývojářů neplánuje ani podporu technologie PlayStation VR, i když zařízení se jim líbí.

Zajímavé přitom je, že ani Adr1ft nebude bůhvíjak dlouhá hra. Titul, který vyjde 28. března na PC a brzy na to i na konzolích, jak jsme se dozvěděli tento týden, se naopak pyšní plnohodnotnou podporou headsetu Oculus Rift a VR je jeho velkou devizou (i když výslovně nepadla zmínka o podpoře PlayStation VR), nicméně délka hry na tom bude velmi podobně jako u Adr1ft. Adam Orth už se dříve nechal slyšet, že hra v ceně 20 až 30 dolarů zabere jen přibližně čtyři hodiny. V rozhovoru pro Game Informer doslova řekl, že je to titul, který zvládnete dohrát na jeden zátah, ale bude mít všechny ostatní atributy AAA hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama