Elite: Dangerous se chlubí prodanými kusy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Elite: Dangerous se chlubí prodanými kusy

Elite: Dangerous se chlubí prodanými kusy

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 1. 2016 11:51 11
Reklama

Vesmírný simulátor Elite: Dangerous od studia Frontier Developments už má na kontě 1,4 milionu prodaných kopií. Více než rok po vydání finální PC verze je zřejmé, že ambiciózní počin z komerčního hlediska určitě nepropadne.

V posledních letech se často opakuje, že milion prodaných her už neznamená jako kdysi automaticky, že hra udělala díru do světa a vydělala si dost na to, aby se mohlo začít uvažovat o pokračování. Jenže v případě hardcore hry galaktických rozměrů, jakou Elite vždycky byl a nadále je, titulu, který má relativně omezenou cílovou skupinu zákazníků, představují zveřejněné prodeje nesporný úspěch. Téměř půl druhého milionu prodaných kopií mají na svědomí všechny verze pro všechny platformy dohromady, tedy PC, Mac i Xbox One.

Otec hry David Braben si při této příležitosti pochvaluje komunitu věrných fanoušků Elite. Průměrný hráč totiž strávil ve hře 60 hodin, což je velmi slušné číslo. Celkem má pak titul na kontě 84 milionů odehraných hodin. Lze přitom předpokládat, že prodeje i odehraná doba nadále porostou a titul ještě nedosáhl svého vrcholu. Na Macu a Xboxu One jde koneckonců stále o relativní novinku, která se začala prodávat v konečné podobě až v říjnu 2015. Trh se tedy zřejmě žánru vesmírných simulací, které momentálně prožívají velkou renesanci, prozatím ještě nenasytil.

V programu předběžného přístupu se mezitím na PC objevilo velké rozšíření s podtitulem Horizons, které přináší podobně jako konkurence planetární průzkum. Vyjít by masivní expanze měla ještě letos.

A pokud stále nemáte novinek na konto Elite dost, mohlo by vás zajímat, že jeden z hráčů v těchto dnech objevil planetu Reach ze série Halo. Navštívit jsme ji mohli ve hře se stejnojmenným podtitulem z roku 2010. Reach se nachází v systému Epsilon Eridani a jde o druhou planetu od jeho hvězdy. Všechny informace se shodují. Zmíněná soustava dokonce sousedí se stejnými systémy v Elite i podle kartografie Halo.

Planeta se nejmenuje Reach a místo toho nese jméno New California. Není ale pochyb o tom, že jde o tentýž svět, jak se virtuální badatel mohl přesvědčit na vlastní oči, když se k planetě přiblížil. Jeho úsilí podrobněji mapuje tento deník. Nádherný příběh a jeden z důvodů, proč se Elite těší takové popularitě. Nechcete také rozšířit řady vesmírných pionýrů?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama