David Bowie se mohl objevit v Amplitude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka David Bowie se mohl objevit v Amplitude

David Bowie se mohl objevit v Amplitude

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 1. 2016 14:21 11
Reklama

Adventura Davida Cage Omikron: The Nomad Soul z roku 1999 od studia Quantic Dream nemusela být jedinou takto výraznou stopou nedávno zesnulého Davida Bowieho v historii videoherního průmyslu. Málem se dostal i do hry Amplitude.

Amplitude z roku 2003 od studia Harmonix zkraje nového roku připomněl stejnojmenný remake. David Bowie se objevil na soundtracku k původní verzi díky skladbě Everyone Says 'Hi' (Metro Remix), ale nemuselo zůstat jen u toho. Jak prozradil někdejší výtvarný ředitel Harmonix Ryan Lesser, ve hře se měla původně objevit postava inspirovaná legendárním britským hudebníkem. Lesser vysvětlil podrobnosti v diskuzi na Redditu.

“David Bowie byl fanouškem Amplitude a umístil do původní hry jednu ze svých písní,” napsal Lesser. Ale vznikla dokonce i jeho virtuální podoba. Nakonec se však do hry z technických důvodů nedostala. Vývojář se navíc pochlubil obrázkem s Bowieho digitálním alter egem, který podle něj dosud nikdo mimo autorů a zainteresovaných osob nespatřil. Připomněl, že prototyp, o který se podělil, je z roku 2003, proto se z dnešního hlediska může zdát úsměvný. Jde ale v první řadě o zajímavý digitální artefakt.

Bowie měl mít ve hře jako avatar FreQ i cool oblek. Ten už si ale neprohlédnete. Zveřejněný obrázek je prý jediný, který se podařilo vydolovat z počítače výtvarníka Matta Gilpina.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama