Minecraft: Education Edition míří do škol
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft: Education Edition míří do škol

Minecraft: Education Edition míří do škol

Miroslav Václavík

Miroslav Václavík

19. 1. 2016 13:06 10
Reklama

Microsoft ve spolupráci se studiem Mojang představil speciální verzi Minecraftu s podtitulem Education Edition. Ta zásadně rozšiřuje čtyři roky běžící program MinecraftEdu, upravenou verzi hry sloužící pro výuku ve školách. Education Edition dorazí v průběhu léta, předběžný odhad ceny je pět dolarů (něco málo přes sto korun) ročně za jednoho uživatele.

Education Edition má přinést spoustu vylepšení a usnadnění MinecraftEdu pro lepší práci ve školních učebnách a doplnit třeba nedávno představenou výuku programování. Nově bude dle FAQ možné využívat upravených map, jež poslouží k lepší koordinaci studentů a učitelů ve světě Minecraftu. Posílení se dočká i multiplayer, který umožní spolupráci až čtyřiceti žáků zároveň. Studenti si navíc budou moci vytvářet účty s vlastními avatary, přibyde i služba Student Portfolio – místo, kde se studenti pochlubí svými výtvory.

Vzhledem k tomu, že je Minecraft mezi hráči tolik rozšířený, s pochopením systému nebude mít většina žáků problém. Mnohem důležitější bude zvládnutí ze strany vyučujících – k tomuto účelu se pracuje na učebních plánech, díky nimž učitelé aplikují optimální metody pro své konkrétní třídy. Nebude chybět ani komunitní fórum s oficiální podporou.

Microsoft s Mojangem se nechávají slyšet, že možnosti Minecraft: Education Edition jsou nekonečné a skrz hru se bude dát vyučovat cokoliv od matematiky, přes fyziku až po jazyky. Hra díky své podstatě a přítomnosti multiplayeru navíc prohloubí schopnost řešení problémů či kooperace. Prozatím nebude možné využívat komunitních modifikací hry, ty zůstanou původní verzi Minecraftu.

Vzhledem k zapojení Microsoftu, jenž studio Mojang zakoupil roce 2014, bude vše perfektně navázané na mnohem běžnější službu Office 365. Pakliže již škola Office využívá, nasazení Minecraft: Education Edition bude otázka několika kliknutí. Pro ty školy, které služby od Microsoftu nevyužívají, bude přihlášení do programu zdarma a s možností bezplatného využití zkušební verze. Výukovou verzi budou moci studenti následně používat i doma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama