Nové detaily o filmovém Zaklínači
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové detaily o filmovém Zaklínači

Nové detaily o filmovém Zaklínači

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 1. 2016 14:02 43
Reklama

Celovečerní filmové ztvárnění příběhů o bělovlasém Geraltovi se nedostane na trh dříve než v roce 2017, ale nyní se dozvídáme další informace, které nám podobu plánovaného snímku přibližují.

Film Tomasze Bagińského bude vycházet ze dvou povídek, které se objevily v kolekci Poslední přání. Specificky se jedná o povídky Zaklínač a Menší zlo a spíše než být adaptací povídek, by měl film využít témata, která povídky obsahují.

Nový filmový Zaklínač bude fungovat jako úvod do světa Andrzeje Sapkowského a bude stát na počátku plánované série. Po celovečerním Zaklínači má totiž následovat televizní seriál, který na něj bude navazovat. Na scénáři filmu i seriálu stále pracuje Thania St. John, scénáristka seriálů Heuréka: Město Divů, Buffy, přemožitelka upírů a Grimm.

Zřejmě se nebude jednat o výpravnou produkci srovnatelnou s hollywoodskými snímky. Rozpočet na film režisér Bagiński v rozhovoru pro polský Eurogamer odhadl na 20 až 30 milionů dolarů, což není zrovna mnoho. Příprava filmu probíhá již několik let a natáčení by mělo probíhat ve střední Evropě, takže alespoň atmosféra filmu bude správně lokální. Fanoušci by prý neměli očekávat barevnou podívanou, jako byly poslední adaptace Tolkienova Hobita, ale vážně pojaté fantasy.

Jestli se tento Zaklínač objeví jen v televizi nebo i v kinech, není jasné, ale rozhodně se plánuje vydat film do mezinárodní distribuce. Film produkují společnosti The Sean Daniel Company (filmová série Mumie, TV seriál The Expanse) a Platige (trailery pro herní sérii Zaklínač, intro ke hře Zaklínač 3: Divoký hon, oscarový krátký film Katedrála).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama