Velikost bety Division a další zajímavosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Velikost bety Division a další zajímavosti

Velikost bety Division a další zajímavosti

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 1. 2016 16:19 14
Reklama

Ke stažení betaverze hry Tom Clancy's The Division se někomu z hráčů podařilo dostat v předstihu a díky němu jsme se dozvěděli, že zkušební verze bude mít velikost 26 GB.

Platí to alespoň pro PC verzi, která začne fungovat 29. ledna. Vedle ní se ale mohou na betatest těšit i majitelé konzolí PlayStation 4 a Xbox One. Na Xboxu navíc bude hra exkluzivně k dispozici o 24 hodin dříve. Beta na všech platformách pak skončí shodně 31. ledna.

Kromě toho se ale na adresu The Division trousí v posledních dnech jeden (mnohdy bizarní) detail za druhým. Poté, co koncem minulého týdne internet zaplavila informační tsunami, z ní herní weby loví nejrůznější obskurní střípky. Třeba ten o virtuálních psech, kteří budou v ulicích Manhattanu konat digitální potřebu. Na tuto novinku jako první upozornil web GamesRadar, i když bohužel nezjistil, jestli budou mít neviditelné exkrementy nějaký jiný efekt než pobavit hráče. V případě hry Metal Gear Solid V: The Phantom Pain mohla třeba koňská hromádka způsobit příhodnou dopravní nehodu.

Díky GamesRadaru jsme se ale dozvěděli i užitečnější věc. Julian Gerighty v rozhovoru prozradil, že The Division nebude obsahovat žádnou formu obchodování mezi hráči. Tedy minimálně zpočátku. Ale současně nevyloučil, že by se ve hře nějaká podoba směnného obchodu nemohla objevit v budoucnu. O možnosti, že by hráči mohli vzájemně šmelit s cenným zbožím, se přitom v minulosti mluvilo. Důvodem, proč bude v březnu obchodování chybět, byla nutnost dát přednost jiným důležitějším prvkům. Hra se ale bude Gerightyho stále vyvíjet, a je tedy docela dobře možné, že se časem dočká i funkcí, od nichž museli autoři během vývoje upustit.

Podobným důvodům padla za oběť i mobilní aplikace. Její problém byl ale podle Ubisoftu také v tom, že vytvářela nerovnováhu, která negativně ovlivňovala hratelnost The Division. Původně mobilní appka slibovala možnost zapojit se do hry i z cestovní platformy v roli drona, který měl zprostředkovat svým spolubojovníkům na konzolích a PC taktickou výhodu a podporu.

Stále dokola se pochopitelně řeší také téma downgrade. Podobně jako v případě open world akce Watch Dogs od stejného vydavatele mají někteří hráči už v tuto chvíli, ačkoli hru ještě nehráli, pocit, že je vývojáři tahali několik let za nos. Na internetu se objevuje prakticky každý den nové video, které srovnává na záběrech od roku 2013 až do současnosti různé verze hry. Jedno takové natočil před pár dny i britský Eurogamer a z jeho postřehů si lze udělat docela dobrou představu, zda jde o horkou kauzu, anebo to nakonec nebude takový vážný problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama