Nejstahovanější hry na PSN za rok 2015
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejstahovanější hry na PSN za rok 2015

Nejstahovanější hry na PSN za rok 2015

David Plecháček

David Plecháček

21. 1. 2016 16:10 8
Reklama

Těm z vás, kteří čas od času zamíří na PlayStation Blog, nemusí být jméno Justin Massongill úplně neznámé. Jedná se o manažera starajícího se o sociální média v severoamerické divizi Sony, který na Blog každý měsíc uveřejňuje neprodávanější hry skrze PSN ve Spojených státech za posledních 30 dní. Těm se na těchto místech zpravidla nevěnujeme, ale statistika shrnující čísla za celý rok nám přijde natolik zajímavá, že vás o ní nemůžeme ochudit.

AKTUALIZACE

V průběhu dne se údaje ze spojených států rozrostly o data ze starého kontinentu, a my tak můžeme posoudit, kdo a kde má lepší vkus. Tak tedy Evropa:

Na PS4 stojí na bedně Destiny: The Taken King, druhé se umístilo Call of Duty: Black Ops III, na třetí příčku dosáhla FIFA 16, a až pak následuje Minecraft, Grand Theft Auto V, Battlefield 4, Rocket League, Star Wars Battlefront, Need for Speed a desítku uzavírá Zaklínač: Divoký hon.

PlayStation 3 si také stál odlišně oproti zemi za velkou louží. První je sice stále Minecraft, ale na druhém místě je Battlefield 4, třetí je FIFA 15, bramborovou medaili bere GTA V, následuje Destiny: The Taken King, FIFA 16, Gran Turismo 6, FIFA Street, Resident Evil a The Last of Us.

Závěrem zbývá vyhlásit pořadí na Vitě, kde je první Minecraft, pronásledovaný hrami FIFA 15 a Assassin’s Creed III Liberation. Co spíše odpovídá vašemu žebříčku? Data z USA nebo z Evropy?

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Pořadí nejstahovanějších her na PS4 (ve Spojených státech) kraluje (vcelku podle očekávání) Call of Duty: Black Ops III. Na stupních vítězů jej pak doprovází Grand Theft Auto V a PlayStation 4 edice Minecraftu. Až pak následují hry jako například Star Wars Battlefront, Fallout 4, Destiny nebo Zaklínač: Divoký hon.

Na PlayStationu 3 zůstává obsazení stupňů vítězů stejné jako na novějším sourozenci, ačkoliv si hry promíchaly své pořadí. Na příčce nejvyšší tentokrát stojí Minecraft, druhé je CoD: BO III a až třetí skončilo GTA V.

Prodejům DLC obecně kralují na PS4 Destiny: The Taken King, na PS3 Call of Duty: Advanced Warfare - Havoc, a třeba za takovou Vitu stojí na „bedně“ Sword Art Online, Minecraft a Gravity Rush.

A abychom ukojili vaší zvědavost do sytosti, zmíníme se ještě o statistice za prosinec. Na nové generaci kraluje Star Wars Battlefront, druhé skončilo CoD: BO III, a třetí je Final Fantasy VII. Staršímu bratříčkovi vévodí Call of Duty, druhý je Minecraft a třetí je GTA V. Inu, překvapily vás tyto údaje? A co to vypovídá o samotných hráčích ze Států? Máme tady na starém kontinentu stejný vkus?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama