Elite nedává přednost Steam VR před Riftem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Elite nedává přednost Steam VR před Riftem

Elite nedává přednost Steam VR před Riftem

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 1. 2016 13:33 4
Reklama

Vývojáři Elite: Dangerous ze studia Frontier Developments učinili překvapivý krok. Rozhodli se, že jejich vesmírný simulátor nadále nebude podporovat headset Oculus Rift. Místo toho se plně zaměří na technologii Steam VR.

AKTUALIZACE

David Braben krátce poté, co se zpráva začala šířit internetem, předchozí tvrzení popřel. Navzdory tomu, že původní prohlášení jeho studia mluvilo celkem jasně. Komunitní manažer Zac Antonaci vydal v reakci na novinku Eurogameru další vyjádření, v němž tvrdí, že Frontier Developments budou dále pracovat i na podpoře pro Oculus Rift. Studio prý chce využít všechny VR technologie. Pravdou ale zůstává, že Steam VR bude zřejmě hrát v budoucnu v případě Elite prim.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Informaci jako první přinesl britský Eurogamer, který dostal tip od svého zdroje. Když magazín kontaktoval přímo autory hry, zprávu potvrdili. Důvodem ale není žádná exkluzivní smlouva zavazující je k použití HTC Vive, jak by si mohl někdo třeba domýšlet. “Podporujeme VR několik let a Elite: Dangerous je pravděpodobně nejpokročilejší hra s touto technologií,” napsalo studio v prohlášení zaslaném Eurogameru.

“Chceme hráčům nabídnout ten nejlepší možný VR zážitek,” stálo dále v mailu s tím, že nyní se vývojáři rozhodli zaměřit na konkurenční technologii. V pozadí podle slov autorů nestojí žádná exkluzivní smlouva. Podporu pro headset HTC Vive přitom tým přislíbil teprve loni v září. Vesmírné simulátory jsou pro VR jako stvořené a u Elite se s touto technologií počítalo od samého začátku.

Ještě před dvěma lety zakladatel studia David Braben básnil o konkurenčním zařízení Oculus Rift, které autoři dlouho využívali, aby předvedli potenciál hry pro virtuální realitu. Nyní to vypadá, že s verzí 0.6 další vývoj pro Rift ustal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama