The Witness se prý těší oblibě mezi piráty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Witness se prý těší oblibě mezi piráty

The Witness se prý těší oblibě mezi piráty

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 1. 2016 10:50 36
Reklama

Není popularita jako popularita a oblíbenost u hráčů nutně nemusí znamenat vysoké prodejní cifry. Své o tom nově (opět) ví Jonathan Blow, jenž si postesknul nad tím, že jeho nejnovější počin, The Witness, je sice hojně hraný a oblíbený, na prodejích se to ale zas tak příliš neodráží a jeho hra například vede v oblibě na nejmenovaném webu nabízejícím torrenty.

To se samozřejmě týká PC verze hry a nezávislého vývojáře to může zamrzet hned dvojnásob s vědomím toho, kolik do hry investoval a kolik si i po finančním úspěchu Braidu musel nakonec na dodatečný vývoj půjčit.

Blow si stěžuje na svém twitterovém účtu a nám nezbývá než s ním souhlasit – The Witness je sice na indie poměry dražší hra, na druhou stranu ale nabízí velkou porci obsahu a byla by škoda talentované vývojáře podobnými způsoby a především bezdůvodně trestat. Jonathan Blow má navíc vůči DRM lehkou averzi, to však nevylučuje, že by se k tomuto prvku ochrany vlastních investic nemusel v budoucnosti přiklonit.

Blow pak v jiném tweetu poukazuje na youtubery, kteří streamují z pirátských kopií hry. V týmu prý mají možnost poznat, zda stream pochází z pirátské verze hry, či nikoli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama