Autoři Layers of Fear vzhlíží k P.T.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Layers of Fear vzhlíží k P.T.

Autoři Layers of Fear vzhlíží k P.T.

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 2. 2016 13:43 4
Reklama

Velmi nadějný horor Layers of Fear mnozí přirovnávají k hratelnému teaseru zrušených Silent Hills. Podobně jako konkurenční Allison Road je zástupcem nového hororového subžánru, jehož vznik má P.T. na svědomí. Jeho odkaz tím žije dál.

Rafal Basaj ze studia Bloober Team se v rozhovoru pro web GamingBolt podělil o to, jakým způsobem ovlivnil P.T. jejich nový horor nazvaný Layers of Fear. “Otevřel nám oči,” prohlásil na adresu hratelného teaseru, kterým Kodžima a del Toro lákali fanoušky na pokračování série Silent Hill. Ohlasy hráčů je přesvědčily, že na trhu je místo pro horor, který není survival. A Bloober Team se rozhodně nijak nestydí za to, že je nerealizovaný projekt Konami inspiroval. Právě naopak, hrdě se k této skutečnosti hlásí.

“Zrušením Silent Hills jsme byli nesmírně zklamaní, mohl se z něj stát opravdu průkopnický titul. Věřím, že ta hra ještě jednou v budoucnu vyplave na povrch, ale s největší pravděpodobností to bude jiný titul,” dodal Basaj s tím, že bude projektu držet palce, ačkoli není jisté, že se vyrovná kvalitám Kodžimova teaseru.

Není pochyb o tom, že Konami už spřádá plány na pokračování série Silent Hill. Téměř jisté však je, že bychom se měli vzdát naděje na to, že se nový díl bude podobat původní vizi Silent Hills. To už bychom spíš věřili tomu, že se pokusí něco z původního záměru resuscitovat pod novým jménem sám Kodžima.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama