Witness je úspěšný navzdory pirátům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Witness je úspěšný navzdory pirátům

Witness je úspěšný navzdory pirátům

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

1. 2. 2016 10:20 11
Reklama

Jonathan Blow si v minulém týdnu postěžoval, že se jeho nová hra The Witness těší obrovské popularitě mezi piráty. Naznačil pak, že s takovým přístupem bude jeho další práce složitější a rozhodně bylo znát, že mu chování některých lidí vzalo vítr z plachet.

Nic ale nakonec není tak hrozné (i když by asi mohlo být lepší), protože The Witness podle Blowových slov vydělá s největší pravděpodobností za první týden víc, než předchozí hra Braid za celý rok.

S touto informací se pochlubil Blow na svém Twitteru, na dotazy o zveřejnění konkrétních čísel ale reagoval negativně. Ačkoliv je zakladatelem své společnosti Thekla a pro spoustu lidí by bylo logické, že může říkat o číslech, co se mu zlíbí, uvedl, že mu to zakazuje smlouva s jednotlivými distribučními platformami. Rovněž uvedl, že čísla prodejů, pocházející ze SteamSPY, jsou trochu přestřelená a vyhýbavě naznačil, že lidé sami dokážou přijít na to, z jaké verze pochází většina zisku.

Se sdílnou náladou pak Blow odpovídal na další dotazy, takže jsme se mohli například dozvědět, že nad pokračování Braidu uvažoval, ale zatím nenašel způsob, jak by mohl navázat nebo že nemusí vyhodit své zaměstnance poté, kdy byl The Witness dokončen. Zároveň také přiznal, že myšlenka The Witness se za celých sedm let vývoje ani trochu nezměnila, jen je hra ve výsledku hezčí a větší, než si kdy představoval.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama