Příjmy z Witness činí už 5 mil. dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příjmy z Witness činí už 5 mil. dolarů

Příjmy z Witness činí už 5 mil. dolarů

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

3. 2. 2016 10:35 8
Reklama

Před dvěma dny ještě nemohl nic říct, dnes už ale designér Jonathan Blow mohl promluvit o příjmech za prodej své nové hry The Witness. Podle všeho se jeho odvážný krok, prodávat hru za 40 dolarů (37 eur), vyplatil a po první týdnu může počítat s příjmem ve výši 5 milionů dolarů.

Potvrdil tím svá předchozí slova, že The Witness vydělá za první týden tolik, kolik dokázala jeho předchozí hra Braid utržit za celý rok a hodně rychle směřuje k tomu, aby zaplatil celý vývoj. Dle svých slov jej odhaduje na přibližně 6 milionů dolarů a už z dřívějších informací víme, že v tuto chvíli nikomu, kromě sebe sama, už nic nedluží.

Blow pak i lehce filosoficky naznačil, že je velmi spokojený s nastavenou cenu The Witness a mezi řádky podporuje jiné vývojáře k podobnému kroku. Vysvětluje, že nízkou cenou nezávislých her dávají vývojáři hráčům pocit, že jejich práce za moc nestojí a situace se rozhodně nelepší s obřími slevami relativně krátce po launchi konkrétního titulu. „Je lákavé slevit hru o 75 procent, protože víte, že to nakopne prodeje, lidem tím ale říkáte, že původní cena je falešná, když ji zakrátko snížíte o tolik procent. Nemyslím si tedy, že launchovat hru s falešnou cenou je dobrý nápad; dobré prodeje jsou fajn, ale myslím, že tohle [měřítko] lidé přeceňují," uzavírá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama