GTA v prodejích stále válcuje ostatní hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA v prodejích stále válcuje ostatní hry

GTA v prodejích stále válcuje ostatní hry

David Plecháček

David Plecháček

4. 2. 2016 10:40 13
Reklama

Grand Theft Auto V je na trhu od 17. září 2013. Jeho portfolio se neustále rozšiřovalo o další platformy, nejdříve šlo pouze o Xbox 360 a PlayStation 3 verze, o rok později (17. listopadu 2014) se hra objevila na nových generací a loni v dubnu jsme se dočkali na PC. Od prvního data vydání Take-Two Interactive vyexpedovalo 60 milionů kopií.

S tímto číslem jsme schopni spočítat, jak si hra stála za poslední půlrok, neboť poslední údaje hovořily o 54 milionech do konce června. Je obdivuhodné, že v době, kdy už hra nikde nově nevycházela a na všech platformách byla pevně etablovaná (od července do konce roku 2015), se vyexpedovalo 6 milionů kusů. Hovoříme sice o prodejích obchodníkům, nikoliv cílovým zákazníkům, i tak nám to ale určité indicie poskytuje.

Jen tři hry v celé videoherní historii zaznamenaly podobný prodejní úspěch jako právě GTA V od Rockstar Games. Jednalo se o letitý Tetris z 80. let, Wii Sports a – jak jinak – Minecraft.

A co čert nechtěl, s dnešními údaji od Take-Two vydalo svou zprávu i Square Enix. Společnost, podobně jako další velké firmy, bilancuje období za posledních devět měsíců, které skončilo posledním prosincovým dnem. V tomto období měla firma dvě velká esa v rukávu, a sice Just Cause 3 a Rise of the Tomb Raider. A byť se bude jednat o srovnání nezáviděníhodné, porovnání s GTA V se přímo nabízí.

Na rozdíl o GTA ale nemáme k dispozici přesná čísla. Alespoň ne přímo. Prohlášení od Square Enix hovoří pouze o „solidním startu prodejů obou her ve srovnání s ostatními konzolovými hrami“, pod čímž si můžeme představit ledacos. Drobnou berličku nám ale poskytl už dříve Microsoft, jenž vydal prohlášení o svých exkluzivitách v předvánoční sezóně. „Každého z našich exkluzivních titulů – Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Forza Motorsport 6 a Gears of War: Ultimate Edition – se prodalo přes milion kusů.“ Vyexpedovaných kusů tak bude nepochybně více.

Zajímavé údaje, co říkáte? Jak dlouho myslíte, že bude GTA V ve společnosti žádaným artiklem, než jeho sláva pohasne? Utne jeho věhlas až další hra od Rockstaru?  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama