Video srovnává The Division na PC a PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video srovnává The Division na PC a PS4

Video srovnává The Division na PC a PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 2. 2016 12:28 55
Reklama

Tým Digital Foundry se díky nedávné uzavřené betaverzi hry Tom Clancy's The Division mohl pustit do populárního srovnání grafiky verze pro PC a konzoli PlayStation 4. Nikoho nemůže překvapit skutečnost, že majitelé výkonných počítačů budou mít po technické stránce navrch. Ale možnost přímo porovnat rozdíly u multiplatformní hry, jejíž vývojáři čelili tvrdé kritice za takzvaný downgrade, je rozhodně vítaná a zajímavá.

Redaktoři Digital Foundry se pochopitelně pokusili z PC verze vymáčknout to nejlepší a upozorňují případné zájemce, že na nastavení ultra je potřeba pro udržení 60 snímků za sekundu špičková konfigurace. Za pozornost ale podle nich u verze pro Windows rozhodně stojí možnost pohrát si s vykreslovací vzdáleností. Pokud vašemu hardwaru nechybí výkon, nemusíte se obávat doskakujících modelů, stínů a dalších objektů v dáli.

Ačkoli by leckdo při letmém pohledu na srovnávací video mohl prohlásit, že hra vypadá skoro stejně, když se zaměříte na jednotlivé detaily, není těžké rozpoznat oblasti, v nichž PC verze tu konzolovou přesvědčivě předčí. Autoři rozboru upozorňují kromě už zmíněného doskakování detailů ve větší vzdálenosti především na stíny a kaluže. Cože, taková hloupost, řekne si možná někdo. Když se ale pozorně zaměříte na zpomalené záběry ze hry, je rozdíl v kvalitě jasně patrný.

Stíny mohou být v PC verzi mnohem detailnější a realističtější i na místech, kde jich PS4 verze využívá spíše symbolicky. Odlesky a zrcadlení v kaluži vody vypadá také na PC ještě efektněji, i když ani konzolová verze se nemá za co stydět.

Kvalita textur je na druhou stranu překvapivě velmi podobná, poznamenává Digital Foundry. Vyšší frame rate PC verze ale nechává leckterý detail lépe vyniknout. Za pozornost stojí i druhé video ze stejné produkce srovnávající obě konzolové verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama