Arena je malý levný Elite zaměřený na akci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Arena je malý levný Elite zaměřený na akci

Arena je malý levný Elite zaměřený na akci

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 2. 2016 12:35 4
Reklama

Zdá se, že zprávy o hrách Star Citizen a Elite vždy chodí v páru. Společnost Frontier Developments oznámila vydání menšího titulu Elite Dangerous: Arena, který vychází z dogfightů ve velkém vesmírném sandboxu.

Pokud vás nezajímá průzkum, obchodování ani politika ve velkém měřítku, a přesto po Elite už nějaký čas pokukujete, dost možná je tohle nabídka právě pro vás. Za sníženou cenu si můžete užít jen akci. Technicky se přitom tento standalone projekt nijak neliší od základní verze, sdílí s ní stejný fyzikální model i propracované ovládání.

Bez zajímavosti není ani informace, že majitelé modulu Arena se mohou utkávat s majiteli plné verze a naopak. K dispozici jsou módy Capture the Flag a Team Deathmatch ve čtyřech proti čtyřem a klasický Deathmatch všichni proti všem v osmi hráčích. Hra už je v prodeji na Steamu za 6,75 eura, tedy v přepočtu asi 180 korun. Elite Dangerous: Arena je zatím k dispozici pouze ve verzi pro Windows.

Jen z dogfightů si sice neudělá člověk moc přesný obrázek o celém Elite, ale alespoň ke hře trochu přičuchne. Hlavní “problém” hry totiž spočívá v její velikost. Vesmír je holt obrovský, a to i ten virtuální. V normálním Elite můžete jen stěží po zapnutí hry vlétnout do první potyčky a střílet kolem sebe hlava nehlava. Arena vám to umožní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama