První DLC pro Fallout 4 vyjde už v březnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka První DLC pro Fallout 4 vyjde už v březnu

První DLC pro Fallout 4 vyjde už v březnu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 2. 2016 16:36 9
Reklama

Bethesda konečně představuje první trojici rozšíření pro Fallout 4. Navíc zvýšila cenu season passu ze 30 na 50 dolarů, tedy v přepočtu asi 1200 korun. První tři DLC se budou jmenovat Automatron, Wasteland Workshop a Far Harbor.

Jako první vyjde už v březnu rozšíření Automatron v ceně 10 dolarů. Do postapokalyptického Bostonu vtrhne horda zlých robotů. Hráč je musí vystopovat a z jejich součástek postavit vlastního mechanického svěřence. Vybírat si budeme moci ze stovek modifikací, kombinovat různé končetiny, brnění, schopnosti i zbraně. Zvolit půjde i hlas robota.

V dubnu na první DLC naváže rozšíření Wasteland Workshop, které má stát jen 5 dolarů, tedy v přepočtu asi 120 korun. Kromě nového vybavení pro naše sídlo má hráči zprostředkovat pasti, do kterých budeme chytat všemožné živé tvory, které si budeme moci podrobit.

Nejdražší zatím představené rozšíření je Far Harbor. Bude stát 25 dolarů (asi 600 korun) a vydáme se v něm na záchrannou misi, jejímž cílem je najít mladou ženu a tajnou kolonii. Má jí co do rozlohy o největší kus obsahu, jaký kdy Bethesda pro rozšíření vytvořila. DLC bude situováno na pobřeží státu Maine.

Odtud se hráč vydá na tajemný ostrov, kde vyšší úroveň radiace stvořila ještě nebezpečnější svět, láká Bethesda. Čeká nás spousta questů, nebezpečných potvor, obydlí, nových zbraní, vybavení i dungeonů. Ke které straně zdejšího konfliktu se přidáte?

Tato tři DLC samotná Bethseda označuje za první sérii rozšíření. Další budou rozhodně následovat, čemuž odpovídá i zvýšení ceny season passu. Kdo si jej však pořídí až do 1. března, zaplatí původní cenu.

Každé DLC se bude na PC i konzolích testovat v rámci uzavřených betaverzí. Můžete zkusit své štěstí a o místo v testu se ucházet na webu Bethesdy. V následujících týdnech si studio z uchazečů vybere. Beta bude v podstatě ekvivalentem plné verze co do obsahu včetně achievementů a její účastnici už si nebudou muset DLC kupovat.

Vývojáři současně pracují na dalším obsahu, updatech a vylepšeních, které dostanou majitelé Falloutu 4 zdarma. Více bychom se měli brzy dozvědět i o modifikačních nástrojích známých jako Creation Kit. O modech pro konzole na druhou stranu stále nevíme nic konkrétnějšího.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama