Bethesda brání zdražení season passu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda brání zdražení season passu

Bethesda brání zdražení season passu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 2. 2016 11:24 24
Reklama

Nečekané zvýšení ceny season passu ke hře Fallout 4 ze 30 na 50 dolarů (tedy v přepočtu asi 1200 korun) pořádně hnulo žlučí některým fanouškům. Bethesda však zdražení obhajuje s tím, že není samoúčelné.

Pete Hines z Bethesdy se pustil do vysvětlování, co k tomuto rozhodnutí firmu vedlo. Někteří jej totiž hodnotí jako nebezpečný precedent. “Chytáme více obsahu, než jsme původně plánovali,” uvedl Hines s tím, že nemohou rozdávat DLC v ceně 60 a více dolarů za 30 dolarů. “Pokud už máte season pass, dostanete vše (bez další investice, pozn. red). Pokud ne, máte týdny na to získat jej stále za 30 dolarů,” pokračoval.

Další budoucí DLC po trojici představené tento týden jsou důvod, proč nakonec každý držitel season passu podle Bethsedy obdrží obsah v minimální hodnotě 60 dolarů. Zdražení tak lze jednoznačně přičíst na vrub bobtnajícím plánům vydavatele a novým dříve neplánovaným rozšířením, která obohatí obsah season passu.

“Můžete si klidně DLC kupovat jednotlivě, pokud se vám nelíbí cena season passu,” dodal Pete Hines. Ještě jednou stojí za připomenutí, že ten, kdo si season pass pořídí až do 1. března, za něj zaplatí stále původní cenu. Ke zdražení dojde až po tomto datu.

Není proto zřejmě žádnou náhodou, že se season pass na Steamu za původní cenu (u nás 30 eur) vyšplhal na první příčku mezi nejprodávanějšími tituly. Předstihl tak The Division, Dark Souls III, Street Fighter V nebo XCOM 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama