Fallout 4 spustí podporu modů v dubnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fallout 4 spustí podporu modů v dubnu

Fallout 4 spustí podporu modů v dubnu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

23. 2. 2016 13:26 9
Reklama

Bethesda konečně prozradila, kdy její post-apo RPG Fallout 4 obdrží slibovanou oficiální podporu modů. Z dosud zmiňovaného začátku roku 2016 se nakonec vyklubal tento duben a ještě před spuštěním podpory se Fallout 4 dočká svého prvního DLC.

"Náš cíl je to vydat mezi prvními dvěma DLC," sdělil Todd Howard v rozhovoru pro Game Informer. "Vydáme to tak na PC. V dubnu. Všechny ty věci vyjdou nejprve na PC, tam to lidé testují. Na konzolích bude zpoždění. Nejdříve to chceme rozchodit na PC. Pak to bude trvat tak měsíc, než to vyjde na Xbox One a pak další měsíc pro PlayStation 4."

Už v tuto chvíli pro Fallout 4 na PC existuje spousta funkčních modů, které hru nejen obohacují o různý obsah, ale často dělají divy i s její grafikou. Komunita kolem Nexus mods dosud vyprodukovala přes 8 000 různých modů. Porovnejte to se Zaklínačem 3, který má na Nexus mods 1 011 souborů, nebo s dalším populárním titulem Fallout 3 s 14 173 mody na oblíbeném serveru.

Obohacování hry má ale v úmyslu i samotná Bethesda. Nedávno vývojáři oznámili tři různá rozšíření, pro tři různé typy hráčů. První Automatron nabídne "pokémoní" linku questů, při kterých si hráči budou sestavovat vlastní roboty a posílat je do bojů s cizími roboty.

Druhé DLC The Wasteland Workshop se zaměří na hráče, kteří si ve hře rádi hrají s editorem. Budou si moci postavit například vlastní Dóm hromů, bojové arény a chytat pro ně divá zvířata.

Nakonec se chystá i tradičnější DLC Far Harbor, které přijde s novou oblastí, questy, NPC, a tak podobně.

Kromě toho se do hry chystá i Survival Mode, se kterým by přežití v Pustině nemělo být vůbec snadné. Nápad na něj vznikl při interním game jamu, ve kterém zaměstnanci studia zkoušeli různé nápady na DLC a Survival Mode se ujal. S ním se prý fanoušci hry mohou těšit na dramatickou změnu hratelnosti - ukládat půjde pouze při spánku, nebude přístupný fast travel a na hráče čeká spoustu nemocí, které může v radioaktivním prostředí chytit.

Survival Mode bude nejprve plošně testovaný v betaverzi na Steamu a vývojáři na něm budou společně s betatestery pracovat tak dlouho, dokud s ním nebudou všichni spokojení. Až poté by se měl objevit i na obou konzolích.

Vypadá to, že Fallout 4 má před sebou docela slušnou cestu. Hra je pro Bethesdu rozhodně velký úspěch, ačkoliv se stále vydavatel zdráhá zveřejnit přesná čísla prodejů. Víme jen, že během prvních dnů se Falloutu 4 prodalo přes 12 milionů kusů, což Howard nyní ještě specifikoval a prozradil, že první den se Fallout 4 prodával lépe v digitálních obchodech než v těch kamenných.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama