Battleborn je největší investicí Gearboxu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battleborn je největší investicí Gearboxu

Battleborn je největší investicí Gearboxu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 2. 2016 10:27 3
Reklama

Šéf studia Gearboxu Randy Pitchford se v rozhovoru pro Polygon nechal slyšet, že jeho firma investovala do vývoje Battleborn více prostředků než do prvního a druhého dílu Borderlands dohromady. Potvrzuje tak dohady, že půjde o klíčový projekt v historii studia, jehož případný neúspěch by mohl mít vážné následky.

Podle Pitchforda ze tří set zaměstnanců studia nyní pracuje na multiplayerové akci přibližně 80 procent z nich. Jde o vysokou sázku, připouští hlavní tvář Gearboxu. “A ani nevíme, jestli to lidi bude zajímat, nebo ne,” neskrývá obavy. Podle podobného receptu se teď snaží navařit konkurenční hry i další studia. Na trh míří tituly jako Overwatch, Paragon nebo LawBreakers. Na jednu stranu to může znamenat, že mix akce a MOBA skrývá velký potenciál, na straně druhé se může trh rychle nasytit a většina vývojářů se spálí. A Pitchford si je vědom, že nejde o sázku na jistou kartu.

Gearbox si uvědomuje také to, že další vývojáři zvolí třeba free-to-play obchodní model, zatímco Battleborn má být klasická AAA hra za klasickou cenu. Zato ale slibuje nabídnout vedle multiplayeru kupříkladu velkou kampaň. A další novinky, o kterých údajně zatím nevíme.

V podcastu Polygonu ale Pitchford řekl i to, že zbytek týmu, který nedělá na hře Battleborn, se soustředí na ostatní značky, jako jsou Borderlands, Duke Nukem nebo Brothers in Arms. Naděje na pokračování těchto her tak žijí dál. Mluví se o nich ostatně pravidelně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama