Dreams představily snadnou tvorbu měst
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dreams představily snadnou tvorbu měst

Dreams představily snadnou tvorbu měst

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 2. 2016 18:18 2
Reklama

Media Molecule představili ve svém včerejším živém vysílání, jak jednoduše lze v Dream postavit tři opravdu různá města. Jestli vás zajímá, co se v editoru nové hry od tvůrců LittleBigPlanet a Tearaway dá udělat během jedné hodiny a se dvěma Move ovladači, podívejte se na záznam přenosu.

Těžko říct, jaká bude Dream nakonec hra, ale její tvůrčí nástroje jsou úchvatné. Opravdu jednoduchá tvorba komplexních 3D tvarů a jejich manipulace v prostoru se postará o oblibu mezi hráči, kteří si rádi hrají v editorech.

Kromě vykrajování a modulace tvarů si ve videu můžete všimnout použití i několika pokročilých nástrojů. S klonováním lze lehce kopírovat sebesložitější objekty, s nástroji zrcadlo a kaleidoskop pak lze kombinovat základní objekty do esteticky příjemných osově souměrných útvarů, s dalším opakovat právě provedenou akci po nastavené přímce.

Vývojáři se chlubí tím, že úrovně si hráči budou moci snadno sdílet a i ty nejsložitější nezaberou příliš místa. Hra bude sdílet pouze instrukce ke tvorbě úrovní, hra si je tedy podle nich sama vytvoří. Komunitní levely tak nezaberou více než pár set kilobytů a budou se rychle načítat. Navíc stále platí informace, že objekty i scény bude možné ze hry exportovat a případně použít i v jiných enginech.

Jasně, ne každý má hodinu na sledování videa. I přesto si myslím, že stojí za to si záznam přenosu alespoň proklikat. Media Molecule na něco se svými Dreams kápli a bude rozhodně zajímavé, co hra ve své finální podobě skutečně nabídne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama