Beyond Good and Evil 2 exkluzivně pro NX?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Beyond Good and Evil 2 exkluzivně pro NX?

Beyond Good and Evil 2 exkluzivně pro NX?

Pavel Makal

Pavel Makal

3. 3. 2016 11:23 5
Reklama

Dlouho a s nadějemi očekávané pokračování Beyond Good and Evil nakonec asi přeci jen vyjde, je ale možné, že mnoho fanoušků nebude potěšeno následující zprávou. Podle zákulisních informací si na hru políčilo Nintendo a rádo by z něj mělo exkluzivní titul pro svou nadcházející konzoli.

Původní zpráva pochází od zdroje, který si říká Geno. Jeho kredibilitu podporuje nedávné vypuštění informací o nových Pokémonech a Illumiroomu od Microsoftu, nicméně informace o Beyond Good and Evil 2 potvrzuje ještě druhý, nejmenovaný zdroj, který se v mnoha bodech s Genem shoduje. Byť tedy samo Nintendo mlčí a nic oficiálně nepotvrdilo, můžeme podle několika jasných signálů spekulovat, že zrovna na tomhle šprochu je pravdy dost.

Hra má nést pracovní název „Beyond Good and Evil: The Prejudices of  Philosophers“. Název patrně souvisí s knihou Friedricha Nietzscheho Mimo dobro a zlo a jedné její konkrétní kapitole, která se věnuje otázkám morálky, autority a černobílému pohledu na svět. Co bude samotnou náplní hry ale zatím ani jeden ze zdrojů neuvedl.

Pokud se informace zakládají na pravdě, chystá se Nintendo na podobný postup, jako v případě Bayonetty 2 pro Wii U. Akční rubačka od Platinum Games ale nezaznamenala příliš velký komerční úspěch, i přes nesporné kvality. I to je dobrá spojnice s prvním dílem Beyond Good and Evil, který kritici milovali, s láskou na něj vzpomínáme, ale ve své době trpěl nedostatečnými prodeji. Je tedy možné, že Nintendo doufá v přízeň publika, kterému přinese dlouho očekávanou hru, a na oplátku ji uvede jako exkluzivitu pro novou konzoli NX.

Historicky dává smysl i spolupráce s Ubisoftem, který konzole od Nintenda podporoval svými hrami i v době, kdy už nad nimi ostatní vydavatelé dávno zlomili hůl. Pro launch Wii U tak například Ubisoft připravil skvělý survival ZombiU, dá se tedy počítat s tím, že i nová konzole dostane do vínku kvalitní startovní titul od francouzského giganta.

Ve stínu těchto odhalení začíná mít smysl i časté skloňování jména Šigeru Mijamota při nedávném Dev’s Play Beyond Good and Evil, ve kterém o hře mluvil Tim Shaffer a Michel Ancel. Bude pro fanoušky právě Beyond Good and Evil dostatečně pádným důvodem, aby přemýšleli o koupi nadcházející konzole od Nintenda? Pravdu bychom se měli dozvědět už příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama