Firewatch žádá o pomoc s lokalizací
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Firewatch žádá o pomoc s lokalizací

Firewatch žádá o pomoc s lokalizací

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

6. 3. 2016 12:19 7
Reklama

Vývojáři povedeného Firewatch shánějí pomoc fanoušků hry – rádi by hru přeložili do většího množství jazyků, potřebují k tomu však pomoc širší hráčské komunity.

Žádost o pomoc sdílejí na svém blogu, jmenovitě žádají o pomoc se španělštinou, francouzštinou, čínštinou a němčinou, čímž by rádi hru přiblížili potencionálně až dalším dvěma miliardám lidí, a to i na PS4. Další jazyky ale nejsou vyloučené.

Texty ke hře sdílejí autoři na webu GitHub a dosavadní vývoj jednotlivých lokalizací lze sledovat na webu Transifex. Současná volba jazyků však neznačí nutný směr lokalizací hry a pokud fanoušci přijdou s nápady na další jazyky, tak proč ne – fantazii ani píli hráčů se meze příliš nekladou, má to však prozatím svá omezení technického rázu.

Hra momentálně podporuje pouze znakovou sadu ISO 8859–1, jež je užívána zejména pro západoevropské jazyky. Podpora potencionálního překladu do češtiny tedy prozatím chybí, autoři by však rádi tento nedostatek do budoucna napravili a připravili tak hru i na podporu dalších jazyků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama