MS nabízí Sony a dalším cross-platform
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS nabízí Sony a dalším cross-platform

MS nabízí Sony a dalším cross-platform

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 3. 2016 16:34 10
Reklama

Zamrzne peklo? Zdá se. Microsoft chce propojit hráče na konzolích Xbox One a třeba i PlayStation 4 v on-line kláních, která byla až dosud striktně oddělená. Pokusným králíkem cross-platfrom multiplayeru nové generace se má stát arkádový hit Rocket League, jenž bude nativně podporovat společnou hru mezi lidmi na Xboxu One a těmi, kteří hrají na PC a Windows 10.

A to má být teprve začátek. Microsoft chce totiž cross-platform multiplayer podporovat nejen mezi XO a PC, ale také dalšími on-line službami. Což by kromě jiného mohlo znamenat rovněž hráče na PSN. S tímto smělým plánem přišel na webu Xbox.com šéf programu ID@Xbox Chris Charla. Teď už je podle něj na vývojářích, aby se této možnosti chytili a využili ji. Hráči ale budou mít údajně vždycky možnost vybrat si, že chtějí hrát jen proti dalším lidem na Xbox Live jako dosud.

“Hráči na Xboxu One a Windows 10, kteří používají Xbox Live, budou moci hrát s lidmi na jiných on-line multiplayerových sítích - včetně jiných konzolí a dalších PC služeb,” uvedl Charla. Jako první přijde s touto podporou Rocket League od studia Psyonix, který umožní utkat se na počítači proti hráčům na XO. A Microsoft už nabídl provozovatelům dalších služeb, aby se k této iniciativě připojili.

Stanovisko Sony zatím neznáme. Rocket League na PS4 ale už nyní podporuje cross-platform multiplayer s PC hráči. Xboxová verze se až dosud takovou funkcí pochlubit nemohla, ale je docela dobře možné, že právě Rocket League k takové globální spolupráci může pomoci otevřít dveře. Jaký jiný malý velký hit by se k podobné revoluci ostatně hodil lépe?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama