K tomuto traileru potřebujete sluchátka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka K tomuto traileru potřebujete sluchátka

K tomuto traileru potřebujete sluchátka

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

17. 3. 2016 12:49 10
Reklama

Hellblade nemá za sebou nejjednodušší cestu. Nezávislý projekt od studia Ninja Theory, který vývojáři dělají plně před zraky hráčů, s sebou v rozdělané podobě nese pověst pěkné, ale ne moc dobré hry.

Několikátý návrat k pracovnímu stolu a další práce nad konceptem asi začíná přinášet ovoce. Nejnovější trailer představuje novou tvář hrdinky a pozměněný titul hry, který nyní zní Hellblade: Senua's Sacrifice.

Ve hře se keltská válečnice Senua vypravuje na vikinský ostrov, kde leží brána do podzemí a kde se Senua chce znovu shledat se svým přítelem, který zemřel. To se podepsalo na duševním stavu hrdinky, která tak trpí halucinacemi, slyší hlasy a vidí věci, které ve skutečnosti neexistují.

S postavou trpící posttraumatickou stresovou poruchou se ve hrách často nesetkáváme, natožpak, abychom za ně hráli. Abychom se dobře vcítili do stavu Senuy, nahráli vývojáři z Ninja Theory její vnitřní hlasy binaurálně a zvukovou stránku hry si tak vychutnají především hráči s kvalitními sluchátky nebo reproduktory s prostorovým zvukem.

Ninja Theory se zároveň v traileru chlubí novou metodou zachycující výkon herečky představující Senuu. Nová technologie, dle tvůrců ve hrách použitá vůbec poprvé, umožňuje převádět a renderovat herecký výkon představitelky v reálném čase přímo do hry, čímž mohou vývojáři dosáhnout dosud nevídané věrnosti.

Hellblade: Senua's Sacrifice, o kterém vývojáři mluví jako o nezávislém AAA titulu, by mělo vyjít v průběhu tohoto roku na PC a PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama