Mirror's Edge představil své město
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mirror's Edge představil své město

Mirror's Edge představil své město

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

18. 3. 2016 14:38 4
Reklama

Maraton po střechách futuristického města Glass se blíží a DICE nabízejí pohled na luxusní urbanistický zázrak, ve kterém se bude jejich Mirror's Edge Catalyst odehrávat. Spousta obrázků představuje různé čtvrti otevřeného světa a obyvatele, které v něm žijí.

Město Glass je domovem pro pět milionů lidí, což z něj činí třetí největší město v zemi Cascadia. Hra se bude odehrávat v jeho centru, které se skládá ze tří distriktů.

Anchor je jedna z nejbohatších oblastí, které dominují vysoké mrakodrapy skýtající domov mnoha korporací. Zde se také nacházejí nejžhavější kluby a nejzajímavější obchody, do kterých často chodí místní yuppies a roste tu rozestavěné obří obchodní středisko Bauble Mall.

Mirror's Edge představil své město
i Zdroj: Hrej.cz

Downtown představuje geografické centrum města plné módních butiků a rušných ulic. Najdeme zde také sídlo Elysium Corporation, světové jedničky na poli zdravotnického výzkumu. Běžci se zde volně pohybují po střechách, ale vždy jim v patách jsou speciální jednotky KrugerSec.

Mirror's Edge představil své město
i Zdroj: Hrej.cz

Výčet centrálních oblastí města Glass uzavírá Ocean Glass View, nebo zkráceně pouze The View. Jedná se o obytnou čtvrť pro mladé, bohaté a úspěšné profesionály. Ti si mohou polepšit už jen, pokud dostanou pozvánku do exkluzivního Sky City. V The View se i tak nachází plno rekreačních oblastí na pobřeží včetně promenády a přístavu.

Mirror's Edge představil své město
i Zdroj: Hrej.cz

Cascadii vládne takzvaný Konglomerát. Jedná se o třiináct korporací, třináct mocných rodin, které představují vládu celé země. Navzájem se všechny rodiny drží v šachu v boji o více moci a jsou připravené učinit i drastické kroky, aby se dostaly na lepší pozici. Mezi členy Konglomerátu nalezneme bezpečnostní složky KrugerSec, výzkumníky z Elysium Corporation či technologické specialisty z Silvine Systems.

Mimo bezpečnostní sít žijí Běžci, skupina lidí, kteří plní menší či větší, legální i často nelegální zakázky pro ty, kteří jsou ochotní zaplatit. To často i pro zastupitele mocných korporací.

Mimo ně stojí skupina Black November, undergroundový odboj, který vede Rebecca Thane. Na rozdíl od Běžců, které KrugerSec jakžtakž toleruje, Black November je často terčem soukromé Krugerovy armády. Skupina se také snaží svými aktivitami korporace terorizovat a povzbuzovat odboj proti nim. Zpravidla se snaží vyvarovat nevinným obětím, ale poslední dobou Rebecca naznačuje, že obyčejní lidé svojí mlčenlivostí tyranii Konglomerátu vlastně podporují. Proto by se měli také stát terčem útoků, aby pochopili, co jejich tichý souhlas podporuje.

Jak do této skládanky zapadá Faith a její funkce jako katalyzátor událostí, se dozvíme 24. května, kdy Mirror's Edge Catalyst vychází na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama