Telltale nás už v létě vezmou do Gothamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Telltale nás už v létě vezmou do Gothamu

Telltale nás už v létě vezmou do Gothamu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 3. 2016 15:07 7
Reklama

Studio Telltale Games se na akci SWSX Gaming Expo v texaském Austinu a posléze i na svém blogu podělilo o další detaily na konto nového Batman. Epizodické dobrodružství má začít vycházet už v létě, ale bohužel nám z něj vývojáři stále neukázali žádné záběry.

Batman je podle autorů hry ideální postavou, kterou lze prozkoumat za pomoci série od Telltale. Studio dostalo příležitost ponořit se hlouběji do mysli muže, který se ukrývá za maskou. A vývojáři hráčům slibují, že volby, které budou muset učinit, mají mít zásadní dopad na celý Gotham a lišit se i v závislosti na tom, zda se iniciativy chopí playboy Bruce Wayne, anebo jeho alter ego s vizáží netopýra. V každém případě následky pocítí Temný rytíř i jeho představitel.

Autoři slibují, že se můžeme těšit na moderní adaptaci Batmanova vesmíru zasazenou do současnosti, která nebude svázaná s žádnou jinou hrou, filmem ani komiksem. Příběh se bude věnovat primárně Batmanovi a Wayneovi a jeho pomocníci budou tentokrát stát zřejmě trochu stranou. To však neznamená, že ve hře od Telltale nenarazíte na další notoricky známé postavy, jako jsou komorník Alfred Pennyworth, novinářka Vicki Vale nebo komisař James Gordon. Komu bude naopak Batman čelit, zatím vývojáři prozradit nechtějí. Dozvědět se to máme, až se vydání hry přiblíží.

Jednotlivé postavy mají mít úzké citové vazby a ze slov autorů je zřejmé, že tentokrát bude mít Bruce více než kdy jindy problém oddělit svůj veřejný život od toho tajného. Naše akce však budou rozhodovat nejen o osudech jeho nejbližších, ale všech obyvatel Gothamu. Obraz této zločinem sužované metropole budou utvářet kroky, které bude podnikat Batman přes noc i Bruce Wayne během dne.

Grafické stránka by podle vývojářů měla svým uměleckým pojetím co nejvíc připomínat oživlý komiks a výsledek se podle všech indicií nemá snažit napodobit fotorealistickou vizáž, kterou měla třeba arkhamská série. Samotní autoři se hrdě hlásí k tomu, že se nechali inspirovat čtvrtstoletím Batmanovy historie a kreslíři jako Jim Lee, Greg Capullo nebo Neal Adams.

Hra má být určená především odrostlejšímu publiku a nejspíš se nebude bát dospělého pojetí i ratingu. Jak už bylo řečeno, první epizoda by měla vyjít přibližně v polovině letošního roku a v plánu je pět částí. Na vývoji se pochopitelně podílí i společnosti Warner Bros. Entertainment a DC Entertainment. Studio Telltale Games bohužel zatím neuvedlo ani to, na jaké platformy svou novinku chystá, ale bylo by velkým překvapením, kdyby se rozhodlo opustit zavedený trend, kdy vedle PC a konzolí pravidelně útočí také na mobily a tablety.

Teaserem se novinka představila na vyhlášení cen The Game Awards loni v prosinci. První upoutávka zaujala temnou černobílou stylizací, i když není zřejmé, zda bude mít stejnou image celá hra. Šéf studia Kevin Bruner v nedávném rozhovoru pro Kotaku prohlásil, že jejich série s Batmanem vypadá fantasticky.

“Myslím, že by se mohla stát jednou z nejlepších věcí, jaké jsme kdy vytvořili. Nemůžu být moc konkrétní, ale tým okolo Batmana je úžasný. Není jako žádná jiná hra s Batmanem na trhu. Hra skutečně prozkoumává všechny stránky Batmana, ne jen tu, která se točí okolo boje v kostýmu,” nechal se slyšet Kevin Bruner s tím, že existuje spousta vedlejších linek, které stojí za prozkoumání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama