Sony zavírá studio, které udělalo Driveclub
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony zavírá studio, které udělalo Driveclub

Sony zavírá studio, které udělalo Driveclub

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 3. 2016 16:38 19
Reklama

Jako blesk z čistého nebe udeřila naprosto neočekávaně zpráva, které lze jen těžko uvěřit. Společnost Sony uzavřela jeden ze svých předních týmů - Evolution Studios, který byl založen v roce 1999. Jeho vývojáři mají na svědomí populární série WRC z PS2, MotorStorm z PS3 a především Driveclub na PS4.

Studilo mělo padnou za oběť širší restrukturalizaci evropských týmů, které patří Sony. Už loni v březnu se přitom v Evolution Studios masivně propouštělo. Tehdy přišlo o práci bezmála šedesát zaměstnanců. Části z těch, kteří přišli o práci nyní, se Sony pokusí najít jiné uplatnění v rámci dalších first party studií.

Japonský gigant oznámení okomentoval klasickým prohlášením, v němž se odvolává na to, že se snaží své zdroje investovat co možná nejefektivněji. Při prověření všech stávajících projektů a krátko a střednědobých plánů došla Sony k závěru, že musí učinit několik změn ve struktuře evropských studií. Výsledkem je právě uzavření týmu Evolution Studios.

Komunitní manažer Evolution Jamie Brayshaw následně uvedl, že podpora Driveclubu neustane. Budou ji mít na starosti jiné týmy. Otázkou je, jak široký takový support bude, a zda nepůjde spíš o udržení hry v chodu a na přístrojích než skutečný další rozvoj. Na to zřejmě odpoví až další dny a týdny.

Tato zpráva je o to překvapivější, že si Driveclub vedl v posledních měsících tak dobře. I přes pomalejší rozjezd se ze hry stal špičkový závodní titul, který se příkladnou péčí změnil od vydání takřka k nepoznání. Navíc se v posledních dnech mluvilo o tom, že Evolution Studios letos v červnu na E3 představí Driveclub VR, jehož prototyp prezentovali už loni na podzim v Paříži za zavřenými dveřmi a minulý týden znovu v San Franciscu při příležitosti GDC 2016.

Ještě předtím, než Sony uvedla opakovaně odkládanou bezplatnou PS Plus edici hry, Driveclub pokořil metu dva miliony prodaných kopií. Jak to teď ale bude s jeho budoucností a budoucností VR verze, je ve hvězdách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama