V Uncharted 4 animaci nerozeznáte od hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Uncharted 4 animaci nerozeznáte od hry

V Uncharted 4 animaci nerozeznáte od hry

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 3. 2016 13:45 14
Reklama

Všechny cut scény ve hře Uncharted 4: A Thief's End od studia Naughty Dog budou na rozdíl od předchozích her ingame. Minulé díly sice využívaly engine hry, ale tyto animace byly předrenderované, takže mohly využít modely postav ve vyšší kvalitě a lepší vyhlazování, než nabízela hra v akci.

Výkon PlayStationu 4 také autorům umožnil, aby cut scény přecházely plynule ve hru a naopak bez rušivého střihu, který by vytrhl hráče ze zážitku. Hratelnost by mohla být o to zajímavější, že hráč nikdy nemusí jako dřív s jistotou poznat, kdy přijde ke slovu a kdy má naopak pohov.

Za pozornost ale stojí i další informace z posledního vývojářského deníčku Naughty Dog. Hardware PlayStationu 4 totiž umožnil autorům podle jejich slov až desetkrát rozlehlejší úrovně než v minulosti. Namísto jedné konkrétní cesty, kterou by nás titul hnal, tak budou moci hráči prozkoumávat svět Uncharted 4 více způsoby a vydat se trochu jinými stezkami. I když to znamenalo, že vývojáři museli hledat nové způsoby, jak učinit hru stejně intenzivní jako dřív, úrovně mají být nejen větší, ale i mnohem detailnější. Tahle výzva prý stala za to.

Vůbec poprvé také herci Nolan North (Nathan Drake), Troy Baker (Sam Drake) a Emily Rose (Elena Fisher) propůjčili svým digitálním protějškům nejen svá gesta, ale kompletní mimiku a výrazy obličeje. V minulých hrách tomu tak nebylo a postavy v Uncharted 4 by díky tomu měly působit mnohem živějším dojmem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama