Overwatch bude na PC jiný než na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch bude na PC jiný než na konzolích

Overwatch bude na PC jiný než na konzolích

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

29. 3. 2016 13:37 3
Reklama

Rozdílné platformy si žádají rozdílný přístup, shodli se vývojáři v Blizzardu a proto Overwatch bude na počítačích a konzolích odlišný. Potvrdil to šéf vývoje Jeff Kaplan v rozhovoru s YouTuberem Th3Jenzem.

"Myslím si, že nejdůležitější je uklidnit komunitu. Plánujeme celou hru vybalancovat pro konzole a počítače separátně," oznámil Kaplan. "Nebudeme ji balancovat rozdílně pro Xbox a PlayStation, nemyslíme si, že je mezi nimi dostatečný rozdíl. Ale nechceme udělat nic, co by poškodilo konzolovou verzi kvůli PC a nic, co by poškodilo PC verzi kvůli konzolím."

Další rozdíl by potenciálně mohl nastat v otázce komunitního obsahu. Kaplan zdůraznil, že se nápadu na uživatelské skiny, mapy či sprejovatelné obrázky vůbec nebrání, ale momentálně se na podporu komunitního obsahu nemůže soustředit.

"Naše infrastruktura nástrojů je momentálně velice prostá a základní. Rozhodně není ve stavu, ve kterém ji můžeme uvolnit hráčům, aby se do ní pustili. Ne, že bychom se báli, že ji budou rozebírat, to by nám mohlo dělat starosti v pozdějších fázích. Zatím nemáme infrastrukturu, která by jasně ukázala 'Tady můžeš udělat novou mapu' nebo 'Tady můžeš udělat vlastní skin' a zatím se tomu ani neblížíme. Jestli se rozhodneme to zpřístupnit, bude nám to trvat ještě docela dlouho."

Jak by se uživatelský obsah objevoval na konzolích, je zcela jiný problém, kterým se v Blizzardu zatím zjevně nezabývají. Overwatch vychází na PC, Xbox One a PlayStationu 4 už 24. května a několikadenní otevřenou betou před jeho vydáním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama