Final Fantasy XV má své demo, film i anime
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Final Fantasy XV má své demo, film i anime

Final Fantasy XV má své demo, film i anime

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 3. 2016 09:40 6
Reklama

Square Enix pojal včerejší prezentaci Uncovered: Final Fantasy XV ve velkolepém stylu a připravil si pro fanoušky JRPG série spoustu překvapení. Final Fantasy XV nebude totiž pouze jen hra, ale vývojáři společně s novými trailery představili i doprovodná média, která svět patnáctého dílu herní série rozšíří.

Začněme pěkně popořadě. Final Fantasy XV vyjde 30. září na PlayStation 4 a Xbox One. Square ke hře vydal nový trailer s názvem Reclaim Your Throne, ve kterém můžeme vidět dosud nezveřejněné záběry ze hry, souboje s obřími nepřáteli, nového summona Titana i něco z příběhových animací. Nakonec zazní i známá písnička Stand by Me, kterou pro trailer nazpívala zpěvačka Florence Welch ze skupiny Florence and the Machine. Podívejte se na prodlouženou verzi traileru a počkejte do konce, kde se Noctisův automobil odlepí od země.

Předobjednávky hry začaly v obou obchodech a nabízejí dvě edice - Day One a Deluxe. Sběratelská za 270 dolarů je pak dostupná pouze v oficiálním obchodě Square Enix a obsahuje hry, filmy na Blu-ray, soundtrack, artbook a limitovanou Play Arts postavičku Noctise.

Pokud se hry nemůžete dočkat, můžete si již teď zkrátit chvíli hratelnou ukázkou Platinum Demo, která nebude součástí plné verze hry. V ukázce si hráči v kůži malého Noctise projdou snovým prostředím, vyzkouší si souboje s různými zbraněmi, magii i řízení. Po Noctisově boku bude stát summon Carbuncle a hráči, kteří si demoverzi zahrají, si Carbuncla otevřou i v plné hře. Platinum Demo si můžete nyní stáhnout zdarma z obchodů Xboxu i PlayStationu.

Ještě před vydáním hry vyjde počítačem animovaný celovečerní film Kingsglaive: Final Fantasy XV, na kterém Square Enix spolupracoval se Sony Pictures Entertainment. Film bude příběhově předcházet ději ve hře a měl by nastínit začátek války mezi královstvími, takže očekávejme řešení válečné politiky a výpravné bitvy. Hlasy postavám propůjčí známí herci - král Regis bude mít hlas Seana Beana (Pán Prstenů, Hra o trůny), princezna Luna zase promluví hlasem Leny Headey (Hra o trůny, Dredd) a potavu Nyxe ozvučí Aaron Paul (Breaking Bad).

Před vydáním hry se také dočkáme pětidílného anime seriálu Brotherhood Final Fantasy XV, který se bude postupně objevovat zdarma na YouTube. Seriál se bude soustředit na Noctise a jeho přátele, se kterými ve hře cestuje. První díl je už nyní dostupný, ostatní se objeví časem. Za zmínku stojí, že bonusový šestý díl bude součástí Blu-ray disku ve sběratelské edici.

Nakonec Square představil i mobilní hru Justice Monsters Five, pinball s RPG prvky, ve kterém se vyskytují známé nestvůry ze série. Pinball má brzy vyjít zdarma na Android, iOS i zařízení s Windows 10 a bude dostupný i v plné hře jako jedna z miniher, kterou si Noctis může zahrát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama