Everybody’s Gone to the Rapture míří na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Everybody’s Gone to the Rapture míří na PC

Everybody’s Gone to the Rapture míří na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 4. 2016 13:58 9
Reklama

Nejhůř střežené tajemství, jak to sami autoři nazvali na Twitteru, je oficiálně venku. Studio The Chinese Room potvrdilo, že titul Everybody's Gone to the Rapture vyjde i na PC. A nejde o žádný aprílový vtípek, jak vývojáře někdo podezříval.

Naneštěstí se zatím britský tým z Brightonu nepodělil o datum vydání. Na to si ještě musíme počkat. Šéf studia Dan Pinchbeck v rozhovoru pro Rock, Paper, Shotgun řekl, že na PC verzi začali dělat v září. O její vydání se opět postará Sony. Ta už má konverzi k dispozici, takže by nemělo dlouho trvat, než se hra objeví na Steamu. Je potřeba port “jen” pořádně otestovat a zařídit vše potřebné k vydání.

Po několika únicích, které zahrnovaly údaje na Steamu nebo ovladače ke grafickým kartám, to tak máme konečně potvrzené černé na bílém. Titul Everybody's Gone to the Rapture vyšel na PS4 v srpnu loňského roku jako exkluzivita, kterou pohání technologie CryEngine. Hra je považována za duchovního nástupce Dear Esther a dočkala se kladného přijetí. Původně měla vyjít na PC, ale byla to právě Sony, kdo jí pomohl na svět, což někteří hráči na PC brali se značnou nelibostí.

Nyní se tedy konečně vrací autoři k původnímu plánu. “Je fajn být zpátky na PC. Je to místo, kde jsme začali a bude domovem naší příští hry,” uvedl Pinchbeck s odkazem na titul Total Dark.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama