Final Fantasy XV musí prodat 10 milionů kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Final Fantasy XV musí prodat 10 milionů kopií

Final Fantasy XV musí prodat 10 milionů kopií

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 4. 2016 09:14 10
Reklama

Vývoj Final Fantasy XV odstartoval v roce 2006. Když se na nějaké hře pracuje tak dlouho, s jistotou o ní lze prohlásit nejen, že je očekávaná, ale zřejmě také pěkně drahá. Deset let je deset let.

Hadžime Tabata, který vývoj hry vede, prohlásil, že Final Fantasy XV musí prodat alespoň 10 milionů kopií, aby byl projekt úspěšný. Jinými slovy, aby si na sebe dokázal vydělat a pokud možno i nějakou korunu do kasičky Square Enix přinesl. Titul vychází 30. září, tedy více než deset let poté, co byl veřejnosti představen na E3 2006 ještě jako PS3 exkluzivní spin-off Final Fantasy Versus XIII.

Bezesporu nákladný a zdlouhavý vývoj musel pro Square Enix sám o sobě představovat obří investici, k ní se ale nyní přidají další náklady na marketing a ostatní doprovodné produkty. Deset milionů prodaných her ovšem není samozřejmostí ani pro takovou značku a očekávaný titul. Pro ilustraci se sluší poznamenat, že tuhle metu v celé sáze pokořil jen kultovní sedmý díl. A je to také skoro dvakrát tolik, než dosud prodaly takové hity jako Zaklínač 3 nebo Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama