Další demo Final Fantasy XV nečekejte
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další demo Final Fantasy XV nečekejte

Další demo Final Fantasy XV nečekejte

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

4. 4. 2016 09:19 6
Reklama

Možná se vám snové Platinum Demo líbí, možná ne, ale s nejvyšší pravděpodobností se jedná o poslední ochutnávku Final Fantasy XV před tím, než hra v konečné podobě 30. září vyjde. Prohlásil to šéf vývoje Hadžime Tabata v rozhovoru s japonským magazínem Dengeki.

Hratelná ukázka s malým Noctisem byla prý poskládaná během dvou měsíců z prvků téměř připravených pro finální hru. To vysvětluje, proč demo nabízí možnosti ovládat denní dobu a počasí a vyzkoušet si tak, co hra dokáže renderovat v reálném čase. Také to vysvětluje mizernou optimalizaci, plynulost hry a grafiku, která neodpovídá tomu, co jsme mohli vidět v trailerech.

Demo běží ve stejné verzi na PlayStationu 4 a Xboxu One, ale finální verze hry bude už optimalizovaná pro každou konzoli zvlášť. Mezi konzolemi by tak neměl být takový propastný rozdíl v grafice, jako tomu je v demoverzi.

Na druhou stranu vývojáři zatím nemají žádné plány ohledně aktualizování Platinum Dema tak, jako tomu bylo v případě Episode Duscae. Ta sice také původně měla vyjít samostatně a nakonec se dočkala verze 2.0, nicméně Tabata řekl, že tvorba dema zabírá mnoho času, který nyní chtějí věnovat samotné hře.

Nakonec se šéf vývoje podělil o plány na DLC. Final Fantasy XV by mělo dostat rozšíření jak zdarma tak i placená, ale prozatím se vývojáři nedohodli na jejich obsahu. Cílem DLC bude přimět hráče, aby hru hráli déle, ale zatím neví přesně čím. Tabata zvažuje extra příběh, takový vedlejší příběh ve stylu Episode Duscae, ale nic není rozhodnuto.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama