Demo Nioh vyjde po více než 10 letech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Demo Nioh vyjde po více než 10 letech

Demo Nioh vyjde po více než 10 letech

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 4. 2016 13:42 7
Reklama

Společnost Sony prostřednictvím PlayStation Blogu oznámila, že 26. dubna vyjde na PS Storu hratelné demo samurajské fantasy akce Nioh. Takzvané alfa demo bude k dispozici exkluzivně po omezenou dobu, a to jen do 5. května.

Historické akční RPG vyvíjí Team Ninja a vydává společnost Koei Tecmo. Hra byla původně oznámena už v roce 2004 a její příběh je založen na nedokončeném scénáři známého režiséra Akiry Kurosawy. Titul tehdy známý ještě jako Ni-Oh měl vyjít v létě 2006, ale ani 10 let poté není hra stále hotová.

Hlavním hrdinou hry bude William. Ten je volně inspirovaný skutečnou historickou postavou jménem William Adams. Šlo o námořníka, který v roce 1600 jako první Angličan dosáhl břehů Japonska, usadil se zde a stal se prvním západním samurajem a jedním z mála takových vůbec. Protagonista hry má být podobně neobvyklý - blonďatý samuraj, který je synem ženy ze Západu a japonského pána. Hra bude situována do 16. století a takzvaného období válčících států.

Autoři slibují autentický soubojový systém a po více než 10 letech má podle nich Nioh letos už skutečně vyjít. Alfa demo má je dle vývojářů jakousi omluvenkou za to, že museli čekat tak dlouho a po celou tu dobu vyjadřovali studiu neutuchající podporu. Nioh se pokusí skloubit klasické samurajské prvky i nadpřirozené bytosti z japonského folklóru.

Protože bude ukázka k dispozici po omezenou dobu, připravili si autoři pro hráče malou soutěž. Ten, kdo demo pokoří, dostane zdarma DLC nazvané The Mark of the Conqueror, které využije v plné hře. Jestliže se vám stýská po sériích Way of the Samurai, Onimusha, Devil May Cry nebo Ninja Gaiden, určitě byste měli Nioh bedlivě sledovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama