Evolution Studios se připojí ke Codemasters
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Evolution Studios se připojí ke Codemasters

Evolution Studios se připojí ke Codemasters

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 4. 2016 09:44 4
Reklama

Přibližně před hodinou Paul Rustchynsky lákal na Twitteru na nějakou velkou novinku, která má být oznámena dnes. Něco podobného napsal i komunitní manažer Driveclubu Jamie Brayshaw. A než se stačily pořádně rozjet spekulace, o co půjde, přiřítila se na nás pondělní bomba.

Po uzavření studia, kterým Sony šokovalo fanoušky, vyjádřili vývojáři opakovaně naději, že zůstanou spolu a pustí se do něčeho nového. Zdálo se, že není vše ztraceno, ale nikdo z nich nemohl být konkrétnější. Teď už víme, co se dělo v pozadí. Společnost Codemasters dnes na svém blogu slavnostně oznámila, že 25. dubna se do jejího portfolia přidá tým Evolution Studios.

Autoři Driveclubu, ale i sérií jako MotorStorm z PS3 a WRC z PS2 zamíří do firmy, která by pro ně měla představovat ideálního partnera. Codemasters sice v posledních letech vycouvali ze snah konkurovat velkým vydavatelům na poli akčních her nebo RPG, kde se jim moc nedařilo, ale namísto toho se rozhodli naplno zaměřit na závodní tituly a tahle DNA podle Codies obě strany propojuje. Mluvíme tu ostatně o dalších specialistech na auta, kteří mají na kontě série jako Dirt nebo F1.

Mick Hocking z Evolution Studios se stane vysoce postaveným manažerem Codemasters, který bude dohlížet na všechna ostatní studia včetně Evolution, kteří začnou k radosti mnoha dalších hráčů fungovat coby autoři multiplatformních her. Šéf Codies Frank Sagnier prohlásil, že tento růst firmě umožnily úspěchy her F1 2015 a Dirt Rally v posledních 12 měsících. Připojení Evolution má pomoci firmě upevnit pozici největšího vývojáře závodních her na světě.

Codemasters letos slaví 30. narozeniny a nadělili si skutečně pěkný dárek. Jako hráči můžeme jen doufat, že bezesporu talentovaný tým vývojářů z Evolution Studios bude mít dostatečné možnosti a prostředky projevit co nejdříve své nadání. Zázemí Sony koneckonců není lehké nahradit. V tuto chvíli nicméně srší všichni optimismem a pochvalují si novou situaci. Frank Sagnier nadšeně přivítal celý tým včetně Micka Hockinga, který se pro změnu těší na práci na sériích Dirt, Grid, F1 či Micro Machines (!), ale i nové IP, které se s největší pravděpodobností chopí právě Evolution. Vekou radost vyjádřil na Twitteru i Paul Rustchynsky.

Otázkou zůstává, co se stane s Driveclubem, kdo se o hru postará v Sony, když zřejmě celý tým přechází pod Codemasters, a zda se někdo šikovný ujme podpory, druhého dílu nebo plánované VR verze. Snad do celé věci brzy vnese japonský gigant více světla.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama