No Man's Sky v novém dlouhém videu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka No Man's Sky v novém dlouhém videu

No Man's Sky v novém dlouhém videu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

12. 4. 2016 12:38 6
Reklama

Do vydání vesmírné sandboxové hry No Man's Sky zbývají dva měsíce a vývojáři z Hello Games jsou už připravení konečně odhalit více z toho, co se vlastně dá v No Man's Sky dělat. V jednadvacetiminutovém videu představil pro IGN šéf vývoje Sean Murray, jak to asi vypadá, když hráč jen tak No Man's Sky bez většího cíle hraje.

Nesestříhané záběry ze hry poprvé ukazují podobu inventáře, modifikovatelnost nástrojů a pravděpodobně i vesmírného obleku a lodě, různé živočišné druhy a způsoby přežití na nehostinných planetách. Nebo ne tak nehostinných, neboť mnoho planet bude obsahovat pozůstatky prastarých civilizací či základny těch současných.

Jednu takovou Murray ukázal společně s jejím NPC obyvatelem. Cizí civilizace mluví svojí řečí, kterou se hráči mohou naučit, čím déle s mimozemšťany mluví nebo třeba při výzkumu nalezených artefaktů. Některé rasy jsou přátelské a lze s nimi obchodovat, jiné budou nepřátelské a s nimi dojde na mluvu zbraní, případně na úprk.

Murray představil i agresivní, útočnou hratelnost. Místo navazování přátelských vztahů se Murray rozhodl vloupat do mimozemské základny s návodem na výrobu produktu, což přivolalo vesmírné strážce, robotické Sentinely, kteří jeho agresivní chování odměnili smrtícím laserem. Poté došlo i trochu vesmírného souboje s přepravními loděmi a jejich ochrankou, což dopadlo asi tak, jak asi může útok jedné lodičky na chráněnou flotilu dopadnout.

Vypadá to, že No Man's Sky nabídne něco, jak hráčům, kteří preferují střílení, přepadávání a agresivní "diplomacii", tak i těm, kteří chtějí létat z planety na planetu, objevovat nové ekosystémy, pozůstatky mrtvých ras a nové trhy k obchodování.

Přesvědčíme se sami, až No Man's Sky vyjde na PS4 21. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama