"Více než 99 % planet hráči nikdy nenavštíví"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Více než 99 % planet hráči nikdy nenavštíví"

"Více než 99 % planet hráči nikdy nenavštíví"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 4. 2016 11:19 57
Reklama

Vesmír No Man's Sky bude velký. Ne, vážně, bude opravdu hodně velký. Ba přímo obrovský. Tak obrovský, že drtivou většinu jeho planet nikdy žádný z hráčů nenavštíví.

Velikost No Man's Sky a rozsah virtuálního vesmíru rozhodně představuje jedno z hlavních lákadel netrpělivě očekávané novinky od studia Hello Games. Co si ostatně přát víc od hry, která je založená na průzkumu a objevování nových neznámých světů i druhů. Současně je ale pro autory o to náročnější vysvětlit, jak obří vlastně No Man's Sky je. Pro člověka je to jen obtížně uchopitelná veličina, jako když je ostatně řeč o skutečném vesmíru a jeho velikosti.

Sean Murray se nechal slyšet, že hráči nenavštíví ani jedno procento z planet, které budou ve hře. “Když přistanete na planetě, nikdo před vámi na ní dřív nebyl. Neexistuje žádné video na YouTube, kde se na ni můžete podívat, ani FAQ, takže ji musíte prozkoumat sami. Velkou část z toho představuje možnost skenovat zdejší tvory a když je naskenujete, můžete je pojmenovat,” uvedl Murray.

“Je to vlastně trochu smutné, ale současně úžasné, že 99,9 procenta planet v No Man's Sky podle mě pravděpodobně nikdo nikdy nenavštíví,” dodal. S tím pochopitelně rapidně klesá pravděpodobnost, že se ve hře náhodně potkáte s jiným hráčem, respektive se blíží nule.

Podle posledních propočtů hra obsahuje přibližně 18 kvintilionů (to slovo jsme si museli vygooglovat:)) planet, čili jinak řečeno 18 miliard miliard světů. Všichni hráči sdílí pomocí připojení stejný on-line vesmír jako v klasických MMO, ale budou se cítit relativně opuštění. Už v dřívějším rozhovoru pro GameSpot Murray prohlásil, že je krásné i depresivní zároveň pomyšlení, že naprostá většina planet zůstane hráčům utajena.

A pak v takovém měřítku hledejte nějakou pomoc. Návod k planetě na webu? Zapomeňte. Let's Play ze stejného sektoru? Asi fakt ne.

V Evropě No Man's Sky vychází 22. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama