Autoři Final Fantasy XV hráli hodně Zaklínače 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Final Fantasy XV hráli hodně Zaklínače 3

Autoři Final Fantasy XV hráli hodně Zaklínače 3

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 4. 2016 15:42 2
Reklama

Hadžime Tabata v rozhovoru pro YouTube kanál Xbox On prozradil, že vývojáři Final Fantasy XV strávili spoustu času hraním třetího Zaklínače. Rozpovídal se také o tom, jaký vliv měla západní RPG na netrpělivě očekávaný počin Square Enix.

Hraním současných RPG od evropských a amerických studií strávil Tabata podle svých slov spoustu času. “Jedna z her, kterou můj vývojářský tým loni hodně hrál, byl Zaklínač 3 a myslíme si, že je to úžasná hra,” uvedl Tabata s tím, že japonští vývojáři znají dílo polských kolegů velmi dobře.

Web Push Square podotýká, že inspirace západními open world hrami a akčními RPG je u Final Fantasy XV více než zřejmá a shledává zajímavým, že si japonský tým bere za vzor něco, co nepochází ze země vycházejícího slunce.

Už během týdne se ostatně objevila informace, že největší debatu vedli vývojáři Final Fantasy XV právě ohledně otevřeného světa - zdá má být, či nikoli. Část programátorů byla na začátku proti a někteří se dokonce domnívali, že by kvůli tomu mohla hra neuspět.

Z jiného povídání pro změnu vyplynulo, že létající auto bude ve hře sloužit výhradně k dopravě a nenarazíte ve vzduchu na nepřátele. Tabata potvrdil, že jde čistě o dopravní prostředek a nikoli bojový, jak řada lidí spekulovala. Hráči nicméně mají mít pilotování okřídleného auta plně ve svých rukou. Kromě toho jsme se dozvěděli, že do oblak se s tímto strojem vzneseme až od určitého okamžiku a tato funkce nebude dostupná od samého začátku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama