S VR pro Mirror’s Edge Catalyst se nepočítá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S VR pro Mirror’s Edge Catalyst se nepočítá

S VR pro Mirror’s Edge Catalyst se nepočítá

David Plecháček

David Plecháček

15. 4. 2016 15:34
Reklama

Jakkoliv se zdá, že by nás měla čekat VR revoluce, ne všichni vývojáři plánují podporu těchto zařízení. Mirror’s Edge, hra, o které se v této souvislosti vehementně mluvilo, plejádu VR her nerozšíří. Alespoň to stojí v prohlášení hlavního designéra Erika Odelsahla a producenta Amo Mostofiho.

Ačkoliv se představa parkouru umocněná pohledem z vlastních očí zdá jako dobrý nápad, výše zmíněná dvojice se obává, že by se experiment mohl pokazit. „Já si myslím, že v tomto ohledu hra disponuje obrovským potenciálem, ale z našeho pohledu jsme se nikdy speciálně nezaměřovali na Mirror’s Edge pro VR,“ řekl Mostofi. „Myslím, že když budeme chtít udělat cokoliv pro virtuální realitu, vytvořili bychom něco speciálně pro ní,“ dodal.

Ostatně v tomto ohledu Mostofimu značně sekundoval i Odelsahl: „Za naše studio mohu prohlásit, že jsme jednoznačně naklonění VR hrám. Ale je také potřeba si uvědomit, že VR je něco úplně odlišného. Když bychom se do toho pustili, měli bychom to udělat pořádně,“ dodával. Zároveň jedním dechem podotkl, že by si to vyžádalo ještě několik pokusů a zkoušení, než by se našla ta správná cesta, jak VR do svých her implementovat.

Jestli je to špatná zpráva, nebo zpráva, která vás nechá absolutně chladnými, to necháme na vás, ale co nejednoho fanouška série pobouří je systém levelování, který bude ve hře obsažený. Původní hra totiž ve svém jádru nic takového neuměla - hlavní hrdinka Faith uměla od základu takřka vše, a to se teď změní.

V rebootu dostane Faith do vínku jenom jakýsi základ, který si následně budete rozšiřovat za XP body. Co naplat, že rychlou otočku byste využili už na začátku hry, co naplat, že stejné by to bylo s kotrmelcem či se zhoupnutím na tyčích - dokud si tyto schopnosti nevydřete ve hře, mít je zkrátka nebudete. Naštěstí hráči, kteří mají to štěstí a mohli se na hratelnou ukázku vrhnout sami, říkají, že levelování je v Mirror’s Edge Catalyst poměrně snadnou záležitostí.

Toto omezení se pochopitelně nevztahuje pouze na pohyb, nýbrž na všechny schopnosti, které Faith má. Týká se tak souboje, můžeme očekávat, že se to bude týkat i její schopnosti vnímat rozšířenou realitu (o které jsme psali dopoledne) a kdo ví čeho ještě. Mezi magazíny, které Mirror’s Edge disponují, je i britský Eurogamer. Na jejich jedenáctiminutové záběry ze hry se můžete podívat pod touto novinkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama